Vrijwilligersonderzoek in Oost Gelre

Algemeen

OOST GELRE- Al in 2017 drong de gemeenteraad van Oost Gelre aan op een onderzoek onder de vrijwilligers van verenigingen en organisaties in Oost Gelre. En nu komt dat er. De gemeente wil graag weten waar en hoe ze de verschillende verenigingen kan helpen bij de inzet van de vrijwilligers.

Door Kyra Broshuis

“We willen graag in kaart brengen waar de knelpunten liggen”, zegt wethouder Jos Hoenderboom. “Er wordt ontzettend veel georganiseerd en het gaat meestal goed maar soms zijn bepaalde zaken te complex zoals bijvoorbeeld juridische of administratieve taken. We willen weten hoe de stand van zaken is en wat de organisaties van ons nodig hebben.”
In de gemeente Oost Gelre zijn ongeveer 400 verenigingen en organisaties actief waarbij vrijwilligers worden ingezet. Deze week krijgen al die verenigingen een een uitnodiging om mee te doen aan het vrijwilligersonderderzoek. “We hopen op die manier ook in beeld te krijgen hoe de verenigingen in de toekomst de inzet van vrijwilligers willen regelen. Vrijwilligers zijn onmisbaar en daarom willen we heel goed onderzoeken waar en hoe we hulp kunnen bieden.” Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Movisie, het landelijk kennisinstituut voor sociale vraagstukken. Op 22 november houdt de gemeente een bijeenkomst waarin de resultaten worden teruggekoppeld. Alle vrijwilligersorganisaties ontvangen hiervoor een uitnodiging, zo laat de wethouder weten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant