Grolvrijwilliger Hennie Schovers in ‘zijn’ Calixtusbasiliek. Foto: Theo Huijskes
Grolvrijwilliger Hennie Schovers in ‘zijn’ Calixtusbasiliek. Foto: Theo Huijskes

Herdenkingsviering bij 100-jarige SV Grol

Algemeen

GROENLO - De jubileumweek in het kader van S.V. Grol 100 jaar wordt zondag 23 september afgesloten met een herdenkingsviering op het hoofdveld van het sportpark Den Elshof. Aan deze viering wordt medewerking verleend door de voorgangers pastoor Herman de Jong namens de Paulusparochie, gemeenschap Groenlo, en Diny Vennebekken namens de Hervormde Gemeente Groenlo. Het gemengde koor Vocales onder leiding van dirigent Yvonne Schwirz zorgt voor de vocale en muzikale omlijsting.

Door Theo Huijskes

Bij voetbalclub Grol is vrijwilliger Hennie Schovers, eveneens vrijwillig koster van de RK Calixtusbasiliek, al maanden in touw om deze viering een goede organisatie en daarnaast een passende invulling mee te geven.
"Ik denk dat ik niet de enige ben, die vindt dat een dergelijke viering helemaal bij een club als de Grol hoort. In een perfecte samenwerking met de beide geloofsgemeenschappen hebben wij een in mijn ogen mooie viering in elkaar kunnen zetten. Ik kijk er helemaal naar uit, waarbij ik reken en vertrouw op veel belangstelling, van jong en oud", aldus Hennie Schovers.
Naast tal van gebeden en gezangen zullen er enkele toespraakjes worden gehouden en zal de viering aan het eind geheel toepasselijk worden afgesloten met het clublied van de 100-jarige S.V. Grol: 'Groenlose Jongens!', waarbij het accent vanzelfsprekend ligt op het refrein:

'Groenlose jongens spelen kwiek en snel.
Zij spelen het schone voetbal, ja enkel om het spel.
Zij dragen de kleuren, de kleuren blauw en wit.
Want GROL dat is ons clubje waar de harmonie in zit'.

De viering begint om 12 uur, en de inloop om 11.30 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant