Een spelmoment uit de wedstrijd Grol 1 - Ulftse Boys 1 (8-0). Foto: Marcel Houwer Foto: Marcel Houwer

Grol glorieus winnaar eerste bekerronde

Algemeen

Monsterscore eerste team tegen Ulftse Boys: 1 8-0

Door Theo Huijskes

GROENLO - Het eerste team van Grol is glorieus winnaar geworden van de eerste ronde in de strijd om de KNVB-beker voor amateurs. In de poule met Ulftse Boy, KSV Vragender en Bredevoort behaalde de equipe van trainer/coach Sander Hoopman drie overwinningen op rij tegen achtereenvolgens Bredevoort 5-0, KSV 3-0 en Ulftse Boys 8-0. In drie wedstrijden dus negen punten, zestien goals gescoord en geen tegendoelpunten.

In de afgelopen zondag op het sportpark Den Elshof gespeelde wedstrijd tegen Ulftse Boys was Grol op alle fronten de betere ploeg, van het begin tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Vincent Beunk uit Lichtenvoorde. Bij Grol mochten in deze wedstrijd enkele jeugdige talenten hun kunnen tonen. Zo kreeg doelverdediger Wessel Baarslag rust en slaagde Nick Oude Luttikhuis erin de begeerde nul houden tegen de overigens machteloze Ulftse Boys. Daarnaast bleven Wouter Rexwinkel en Teun Pasman geblesseerd aan de kant. Dit alles had geen enkele invloed op het machtsvertoon van Grol.
Nadat zich in de eerste vijf minuten van de wedstrijd reeds een ideale kopkans had voorgedaan voor Luc Berentsen en een ideale schietkans voor Mart Zieverink, was het in negende minuut raak. Een overtreding in het strafschopgebied op Max de Vries jr. werd bestraft met een penalty, die door Michel Kamphuis vlekkeloos werd benut: 1-0. In de 17de minuut werd een misverstand tussen de goalie van Ulftse Boys en zijn verdediger afgestraft door Mathijs Warnar.. Misschien wel het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel in de 27ste minuut van de eerste helft. Een magistrale voorzet van Eduardo De Sousa Cavalcante werd door aanvoerder en afgelopen zondag tevens veldheer Michel Kamphuis snoeihard ingekopt: 3-0, waarna in de 38ste minuut van de eerste helft spits Mart Zieverink zijn doelpuntje meepikte door een voorzet van Michel Kamphuis binnen te koppen: 4-0. In de tweede helft waren het achtereenvolgens Jordy Oonk (5-0 en 6-0), Michel Kamphuis (7-0) en Luc Berentsen (8-0), die het doelpuntenfestijn meevierden. Een 10-0 overwinning had tot de mogelijkheden behoord, maar Grol vond het wel goed zo en kan op basis van het veldspel met vertrouwen vooruitkijken naar de voetbalcompetitie 2018-2019.
Het nieuwe seizoen in de derde klasse C begint voor Grol op zondag 30 september met de uitwedstrijd in Velp tegen VVO. Een week na de officiële start, vanwege de viering van het 100-jarig bestaan van de club. De eerste thuiswedstrijd is op zondag 7 oktober. Dan komt Gendringen 1 naar sportpark Den Elshof.

Opstelling Grol 1 tegen Ulftse Boys 1: Doel: Nick Oude Luttikhuis; achter: Myron Baten, Ramon Landewers, Mart Willemsen en Max de Views jr. (60. Doné Emaus); midden: Roel Bruins, Michel Kamphuis en Luc Berentsen; voor: Mathijs Warnar, Mart Zieverink (60. Jordy Oonk) en Eduardo De Sousa Cavalcante (46. Tycho Riteco).