Beltrummer Roel Beunk aan het woord tijdens de lanceeravond van het Naoberfonds. Foto: PR
Beltrummer Roel Beunk aan het woord tijdens de lanceeravond van het Naoberfonds. Foto: PR

Naoberfonds Beltrum officieel van start

Algemeen

BELTRUM - "Het Naoberfonds is in het leven geroepen om de gelden die door de Beltrumse bevolking bijeengebracht zijn rond 1976 voor de oprichting en exploitatie van het dorpshuis De Wanne, na de verkoop hiervan, opnieuw ten goede te laten komen aan de leefbaarheid van Beltrum." Paulien Boverhof, voorzitter van Stichting Naoberfonds Beltrum, vertelt over de reden van oprichting van het Naoberfonds. "Voor het oude dorpshuis De Wanne, gerealiseerd in 1976, is een gemeenschapsvoorziening nieuwe stijl opgericht in de vorm van Kulturhus De Wanne. De overgebleven gelden worden beheerd door het Naoberfonds Beltrum. Deze heeft als missie en visie de initiatieven voor en door de Beltrumse gemeenschap te stimuleren, zodat voor de toekomst vele creatieve en innovatieve plannen met behulp van dit fonds gerealiseerd kunnen worden."

Door Henri Walterbos

Gekleurde stippen
De stichting is inmiddels een feit. Woensdagavond werd het startsein gegeven van het Naoberfonds Beltrum. De aanwezigen werden direct na binnenkomst in de Hassinkhof voorzien van een gekleurde stip op de hand. Het wekte naast nieuwsgierigheid waar het toe diende, eveneens de nodige lachsalvo's op. Na een korte presentatie van Paulien Boverhof werd duidelijk waar de stippen voor bedoeld waren. De aanwezigen werden verzocht om in groepen met elkaar te werken aan innovatieve, creatieve en ondernemende ideeën voor Beltrum in 2030. "Dit moesten zij doen in de geest van verschillende Beltrummers, in verschillende leeftijdscategorieën," vertelt Paulien. "Zo werd bijvoorbeeld een virtueel speel- en doepark bedacht voor de jeugd van de toekomst, en kwam het idee van een Naobercoin op tafel."

Pascal te Bogt van het Naoberfonds is blij met de inbreng van zijn dorpsgenoten. Het tekende direct al de betrokkenheid. "Dat er direct al zulke ideeën op tafel zouden komen hadden we niet kunnen bedenken."

"Er zitten echt hele innovatieve en creatieve ideeën tussen!," beaamt ook Erik Branten, eveneens van het Naoberfonds. "Dit is wat wij als fonds willen bereiken, een bijdrage kunnen leveren aan het nog mooier maken van Beltrum."

Actie
Met het van start gaan van de het Naoberfonds werd direct, ter promotie, een actie opgezet om Beltrummers uit te dagen nu al na te denken over ideeën. "Wie het lukt om Beltrum positief in het landelijke nieuws te krijgen met zijn of haar initiatief krijgt van ons honderd euro," stelde Boverhof de Beltrummers als aanmoedigingsstimulans in het vooruitzicht. "Op deze manier willen wij Beltrum op de landelijke kaart krijgen en laten zien wat wij als dorp allemaal kunnen. Beltrum, wij dagen jullie hierbij uit", sloot ze haar presentatie af. Meer info over de actie en het Naoberfonds, is te vinden op website of bij de informatiezuil in Kulturhus De Wanne.


www.naoberfondsbeltrum.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant