De vijfjarige Jen Dibbets kraakt als eerste de kluis en wint een slagroomtaart. Ook broertje Vigo van twee mag mee-eten. Foto: Kyra Broshuis
De vijfjarige Jen Dibbets kraakt als eerste de kluis en wint een slagroomtaart. Ook broertje Vigo van twee mag mee-eten. Foto: Kyra Broshuis

Regen verpest eeuwfeest GOV

Algemeen

GROENLO - Na maanden van onophoudelijk mooi en zonnig weer, is het uitgerekend op de dag van het eeuwfeest van het GOV koud en nat. Het is de koudste 23 september ooit gemeten. De organisatie heeft geregeld dat het consumentenspel ‘Kraak de kluis’ én de optredens van Buurman en Buurman in de Oude Calixtus gehouden worden.

Door Kyra Broshuis

Ballonnen en rode lopers
Het GOV heeft de binnenstad prachtig aangekleed met vlaggen, goudkleurige ballonnen en rode lopers bij de winkels én bij de Oude Calixtus. In de winkels organiseren de ondernemers zelf verschillende activiteiten ter ere van het 100-jarig bestaan. Zo zijn er verschillende modeshows en er is op verschillende plaatsen bijzondere kunst te zien tijdens deze bijzondere editie van Mode & Kunst. In het Hart van Grolle kunnen de bezoekers naast kunst ook genieten van livemuziek van Rebellious Rose. Verschillende ondernemers organiseren workshops voor volwassenen én kinderen.

Laatste jubileumactie
In de kerk meldt zich de allereerste winnaar van de Kraak de Kluis-actie. De vijfjarige Jen Dibbets weet de kluis te openen en kiest een heerlijke tienpersoons slagroomtaart uit. Steeds meer kinderen komen met hun ouders naar de kerk om een optreden van Buurman en Buurman te zien, terwijl de ouders een poging doen de kluis te kraken. Richard de Hollander van de jubileumcommissie van het GOV is blij dat sommige mensen toch de regen trotseren: “Dit is echt overmacht. Weer kun je niet kopen. Het is echt ontzettend jammer, maar we maken er toch een mooie dag van.” Met deze editie van Mode & Kunst is de serie jubileumacties van het jarige GOV afgesloten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant