Actiedag bij Rockcafé Taste met komst Mark & Rámon van 3fm

Algemeen

Geen Glazen Huis, wel demonstraties reanimeren, een pubquiz en Tim en Niek

GROENLO - Dit jaar geen glazen huis in Taste. Alsof ze het aanvoelden bij 3fm. De dj-teams gaan door Nederland lopen om actievoerders te bezoeken en dus door het hele land radio te maken. Op donderdag 20 december zijn ze in Groenlo. Die dag zijn er de hele dag allerhande activiteiten in Taste, uiteraard volledig in het teken van Serious Request voor het Rode Kruis.

Eén van de doelen is het Rode Kruis en reanimeren. Hoe jong of oud je ook bent, in een noodsituatie willen we allemaal hetzelfde: jezelf veilig voelen. Maar daarvoor moeten er wél mensen zijn die weten wat ze moeten doen als iemand ineens een hartstilstand krijgt. In Rockcafé Taste zijn van 10:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 16:00 uur demonstraties reanimeren door de EHBO Groenlo. Zij komen met de reanimeerpop. Bezoekers mogen het - graag zelfs - ook zelf proberen en ervaren hoe het voelt iemand te reanimeren. Ook het werken met het AED-apparaat wordt gedemonstreerd en kan iedereen proberen. Want hoeveel mensen zijn er wel niet die het idee hebben dat ze daar niet mee om kunnen gaan, terwijl het apparaat alles eigenlijk helemaal zelf aangeeft. Dus het advies luidt: "Kom vooral aan, doneer, leer en ervaar!"

Vanaf 20:00 uur is er een pubquiz, gepresenteerd door Eric van den Berg (Omroep Gelderland). Dan komen Rámon en Mark, de dj's van 3fm, komen langs. Aanmelden kan nu al aan de bar bij Taste. De pubquiz is voor duo's. Deelname kost tien euro per persoon, en dat bedrag gaat naar het Rode Kruis. Er is plek voor 30 duo's. Tim en Niek spelen live de muziekfragmenten, en spelen ook na de quiz nog een uurtje door.

Naast een normale donatie namens Roland en Marion, sponsort Taste ook tien procent van de omzet van 20 december aan Serious Request, dus van elk drankje gaat 25 cent naar het Rode Kruis. En natuurlijk kan iedereen ook tot 1 januari, tegen een donatie, rockverzoekjes aanvragen in Taste! Ook deze bedragen gaan uiteraard naar het Rode Kruis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant