De DJ's Mark (rechts) en Ramon. Foto: 3FM Serious Request
De DJ's Mark (rechts) en Ramon. Foto: 3FM Serious Request

3FM DJ's doen in kader Serious Request dagje Groenlo

Algemeen

GROENLO - In hun wandeltocht door Nederland doen de 3 FM DJ's vele steden en dorpen aan. Startend in Hengelo (Ov) lopen de DJ's Mark en Ramon ook door de Achterhoek, op weg naar hun eindpunt Tivoli Utrecht. Wordt er door vele oorden heen gewandeld, Groenlo wordt donderdag 20 december de gehele dag aangedaan, als pleister-/rustplaats.

Door Henri Walterbos

De DJ's worden donderdagmorgen tussen 8.30 en 9.00 uur in Groenlo verwacht, met een officiële ontvangst in Grolsch Brouwhuys de Lange Gang om 9.15 uur. Het zal Burgemeester Annette Bronsvoort zijn die de mannen in hoogsteigen persoon welkom zal heten in Groenlo, en hiermee in Oost Gelre. Na een 'plopmoment' in het geboortehuis van Grolsch, waarbij iedereen wordt uitgenodigd aanwezig te zijn, zullen de DJ's zich met de Vestingstad Express naar Marveld Recreatie verplaatsen voor een officiële ontvangst door Pleun en Teun, die Mark en Ramon een cheque zullen overhandigen ten bate van Serious Request. In Hotel Havezathe zal van een stukje rust genoten worden, na een nacht doorwandelen. Als beiden hun roes hebben uitgeslapen, zullen de DJ's om 18.30 uur hun programma en wandeltocht vervolgen door een bezoek te brengen aan Brouwersnös, alwaar gegeten zal worden. Vanaf 20.00 uur zullen de DJ's een bezoek brengen aan café Kras, waar in verband met het bezoek van de DJ's optredens zijn van zangeres Maartje Waanders (19.00-20.00 uur), Mart Hillen(20.00-21.00 uur) en feestzanger Siep te Hennepe (21.00-22.00 uur). "We hopen dat Groenlo ze zowel 's morgens als 's avonds overal gastvrij ontvangt. Iedereen is 's avonds welkom bij Kras. Een gezellige preparty voor 'Groenlo draait door', vrijdagavond," aldus initiator Ivo Oostendorp van Music 54. Vervolgens zullen de DJ's een bezoek brengen aan Rockcafé Taste, om van daaruit hun tocht te vervolgen naar Lievelde (22.30 uur), Lichtenvoorde (23.30 uur) en Harreveld (00.30 uur), bijgestaan door lopers van Lopersvereniging Groenlo. Er zullen vele momenten live uitgezonden worden op zowel 3FM als op tv.

'Groenlo draait door'
Op vrijdagavond staat Kras in het teken van 'Groenlo draait door', ten bate van het Rode Kruis-item 'Reanimatie in Nederland.' Van 15.30 uur tot 18.00 is er een kindermiddag met onder meer schminken, een dj-workshop, ballonnenclown Maike en krijgt ieder kind gratis ranja en een zakje chips. Vanaf 18.30 tot sluitingstijd, 3.30 uur, is er livemuziek met artiesten en DJ's die allen belangeloos meewerken: Ray Montreal vs Wedamnz, de vrouwelijke Angie Mill, Slick, Reinoud Rave, Pim Pam Pompen, Beatz Freq en Jay Reeve. In een live-setje in het voorcafé de formatie Desire, het duo Zuslive en Stefan Mondial.

Grote loterij
Om 23.00 uur zal een grote loterij plaatsvinden, ten bate van de actie. Naast diverse leuke prijzen, waaronder drankpakketten, is de hoofdprijs een met drank gevulde koelkast. Alle prijzen zijn beschikbaar gesteld. Een deel van iedere consumptie gaat eveneens naar de actie. Bij de entree staat een melkbus voor een vrije gift. Meer info: zie Facebook 'Groenlo draait door'.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant