Wisselende resultaten handbalsters HV Grol

Algemeen

GEESTEREN/GROENLO - HV Grol DS 1 speelde een goede wedstrijd maar verloor toch uit in het Overijsselse Geesteren van Stevo DS 2.

Zondagmiddag reisden de dames van HV Grol naar het Overijsselse Geesteren om aldaar tegen Stevo 2 te spelen, dat team staat een plaats hoger dan HV Grol. Na de goede wedstrijd van vorige week wilden de dames dit voortzetten. In het begin van de eerste helft was het een gelijk opgaande wedstrijd: 3-3. Hierna was het Stevo dat het voortouw nam en de voorsprong naar 5-3 bracht. De Grolse dames speelden vrijuit en aanvallend met de nodige variatie. Met name de opbouwspeelsters hadden hun vizier op scherp staan. Hierdoor kwam Grol langszij tot 5-5 en speelde het zich zelfs naar een voorsprong van 6-8 en 9-11. Net voor rust sloeg Stevo twee keer toe en werd met een stand van 11-11 van helft gewisseld. Een open wedstrijd tot dan toe met alle kansen voor een goed resultaat.
Het begin van de tweede helft was het Stevo dat scherper was. Grol had een paar keer pech dat paal en lat in de weg stonden. Stevo wist wel raad met de snelle tegenaanval en wist hieruit te scoren. Grol keek na tien minuten in de tweede helft dan ook tegen een 16-12 achterstand aan. Grol bleef hard werken. Vooral verdedigend waar het de handen meer dan vol had aan de beweeglijke Stevo-aanvalsters. Ook aanvallend bleef het goed en geconcentreerd spelen. Hierdoor wisten de Groenlose dames opgelegde kansen uit te spelen, maar de uitstekende keepster van Stevo wist vrije kansen van HV Grol te keren. Hiermee deed Grol zich tekort. De voorsprong liep hierdoor verder uit voor Stevo, gezien het spelbeeld toch wel geflatteerd. Bij het laatste fluitsignaal stond het 25-17. Geen punten dus voor Grol, maar wel een goed gespeelde wedstrijd waar heel veel mooie en goede momenten in zaten.
Met een goed gevoel gaan de dames van Grol zich opmaken voor de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Hacol 2 uit Oldenzaal.

HV Grol DS 2 neemt revanche
Zaterdagavond kregen de dames van het tweede van HV Grol het één plek hoger geklasseerde E.H.C. '95 DS 2 op bezoek. De uitwedstrijd werd destijds nipt verloren met 15-14. Dus de Grol-dames wisten dat het een belangrijke pot ging worden
De wedstrijd was nog maar net begonnen of de dames van Grol hadden al een penalty tegen te pakken. Gelukkig herpakte de thuisploeg zich en liep het door middel van snel spel uit naar een 5-3 voorsprong. Verdedigend mocht Grol wel een tandje feller worden, want de wedstrijd bleef gelijk opgaan. Enkele aanvallen werden goed gespeeld en er werd gescoord. Ook vlak voor rust bleef het spannend. Grol wist nog net binnen de tijd te scoren en daarmee gingen ze de rust in met een 9-8 voorsprong.
De tweede helft begon, mede door slordig balverlies, voor Grol een beetje stroef. Hier maakten de dames van E.H.C. gebruik van en ze liepen twee punten uit. Maar Grol speelde met een goede inzet en probeerde de achterstand in te lopen. Het kreeg wel twee 7-meters tegen, waarvan keeper Sandra er fraai eentje wist tegen te houden. Grol stond in ondertal door twee minuten tijdstraf. Desondanks werden de kansen door Chantal goed benut en dit resulteerde in 13-11. Met nog een kleine tien minuten op de klok moest Grol de voorsprong zien vast te houden. Helaas was dit makkelijker gezegd dan gedaan. De omschakeling was te laat en voordat de dames het doorhadden stond het weer gelijk: 13-13. Verliezen was voor Grol geen optie en de dames herpakten zich. Door mooi samenspel en scherp afronden werd het 16-15. Twee verdiende punten zijn behaald. Dit terwijl Grol het zelf onnodig spannend maakte.
De dames gaan zich nu opmaken voor een belangrijke uitwedstrijd aanstaande zaterdag tegen D.H.V. dames 2.

Geen punten voor HV Grol E2-jeugd
HV Angeren versloeg HV Grol E2 jeugd met maar liefst 15-4. Angeren opende de score en al binnen enkele minuten stonden ze op een voorsprong van 3-0. Grol kwam daarna terug en Lauren scoorde de 3-1 en kort daarna ook de 3-2. Angeren bleek erg sterk in de verdediging. De meiden van Grol konden er helaas niet doorheen komen. Angeren kreeg veel kansen, maar keepster Diede gaf zich niet zomaar gewonnen, ze keepte een fantastische eerste helft. Helaas voor Grol wist Angeren toch met een 5-2 voorsprong de rust in te gaan.
Na wat bemoedigende woorden van de coaches ging de tweede helft van start. Angeren speelde in een hoger tempo en wist hierdoor de voorsprong verder uit te bouwen. Keepster Diede, die tijdens rust haar keeperstenue had afgestaan aan Ise, en verder ging als veldspeelster, wist nog twee keer te scoren.
Grol had deze wedstrijd een beetje moeite met het samenspelen en de verdediging. De inzet was er wel, maar het lukte gewoon niet. Daardoor werd het voor Angeren een stuk makkelijker. Eindstand 15-4.