Afbeelding

IJsmeesters slaan advies Torenwachter in de wind

Algemeen

Beste IJsvrienden, mocht je het artikel van de Torenwachter hebben gelezen, dan blijkt dat we op 'n eenzaam niveau staan wat natuurijs betreft.
Ook wij beseffen als vooraanstaande Grollenaren dat we gecontroleerd moeten worden, alle adviezen van de Torenwachter worden door ons onder een groot vergrootglas gelegd.
Hij heeft mannen met lange boren zien boren in de gracht, onmiddellijk hebben we dit onder het vergrootglas gelegd, bleek dat de boren nog veel langer werden. We schoten meteen in de lach, het Laurel en Hardy-effect en we zijn nog steeds niet uitgelachen en als we elkaar tegenkomen in de Stad beginnen we spontaan te lachen het is bijna niet vol te houden.
Nu even serieus, zo zijn we ook weer, we hebben het vermoeden dat U de verkeerde personen bij de gracht hebben gezien, ook in Grolle wordt duurzaam gebouwd een plaatselijke aannemer was op zoek naar aardwarmte er moest maar liefst 60 meter diep geboord worden want aardwarmte zit diep heel erg diep, gelukkig maar want ijsmeesters houden niet van warmte, dat is onze grootste vijand, want we nemen aan dat U ook wel weet dat warm water fijn is onder de douche maar niet voor natuurijs.
We hebben dan ook onmiddellijk maatregelen genomen en met ons allen de boorgaten gedicht, maar hebben er wel een nat pak aan overgehouden.

Managementvraagstukken worden door ons onmiddellijk van tafel geveegd, wij houden niet van moeilijke vraagstukken maar ze komen altijd weer terug.
Opwarming van de aarde, blijft er water in de gracht of loopt-ie over, staat het brouwersnös wel op de juiste hoogte, hoogwater in de binnenstad, iedereen op schaatsen naar de carnavalsoptocht, algen in de gracht, is het experiment gelukt of niet, we weten het niet, gaan we op groen of zwart ijs schaatsen, een ding weten we wel: de Torenwachter houdt de voeten droog, die zit op eenzame hoogte.

In het diepste geheim zijn er voorbereidingen voor een nieuwe ijsbaan en wel aan de Halve Maan op de Grolse weiden, na het succes van het vorige seizoen. Er zijn al metingen verricht door een plaatselijke ondernemer, zeer binnenkort zal er gegraven en geëgaliseerd worden.
Het volgend seizoen zal de eerste wedstrijd op natuurijs dan ook in Grolle verreden worden. Heel Nederland reist naar Groenlo om de schaatsers aan te moedigen, we zien het allemaal al voor ons.
U vraagt zich af, hoe krijgen die jongens dat voor elkaar, we gaan anders op de thermometer kijken, kom maar op.
Na vele berekeningen hebben we ontdekt dat er eerder geschaatst kan worden, we gaan de temperatuur meten in Fahrenheit want 0 graden Fahrenheit is – 17,77777778 Celsius, + 10 graden Fahrenheit is het nog altijd – 12,22222222 Celsius, dus kan er zomers ook geschaatst worden, wat een ontdekking, er is al octrooi aangevraagd.

Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, zullen we U als eerste hiervan in kennis stellen, want een steuntje van de Torenwachter kunnen wij altijd gebruiken, we blijven vrienden.


De ijsmeesters van Grolle

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant