Heleen Mombarg. Foto: PR
Heleen Mombarg. Foto: PR

Groenlose theesommelier op theefestival DRU

Algemeen

GROENLO/ULFT - Theesommeliers uit Nederland, Duitsland en België komen op 7 april naar de Achterhoek voor een nieuw theefestival. Ook Heleen Mombarg uit Groenlo verleent haar medewerking. Ze gaat die dag dieper in op verschillende soorten zwarte thee. De DRU Cultuurfabriek in Ulft draait tijdens First Flush (de lentepluk) helemaal om het proeven, ruiken en voelen. Mensen kunnen er zelfs een eigen theeplant kopen.

"Tijdens het theefestival geef ik een workshop over de verschillen in zwarte thee. Hoe vaak wordt er niet gezegd: 'doe mij maar een gewone zwarte thee'. Maar wat is eigenlijk gewone zwarte thee?" aldus Heleen. Ze geeft de workshop twee keer. "Samen zullen we de zwarte theeën proeven."
Mombarg en de andere theesommeliers delen hun kennis over thee in diverse workshopruimtes, een conferentiezaal en een filmzaal. "Ontdek bijvoorbeeld de verschillen tussen witte, oolong en zwarte thee. En verbaas je vervolgens dat ze allemaal van dezelfde plant komen: camellia sinensis", verduidelijkt theesommelier Anne Adams. Er zijn volop proeverijen, workshops en lezingen over thee. In de filmzaal met 350 stoelen worden films op groot doek getoond. Alle activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen.
Bezoekers krijgen een goodiebag met een kommetje. Daarmee kunnen ze bij alle stands thee en tisanes (kruidenthee) proeven. De theekenners verzorgen de workshops vanaf 11.00 uur. Twee uur later start een theemarkt met standhouders uit Nederland, Duitsland en België.
Tickets voor First Flush Theefestival zijn vanaf nu te koop bij de DRU Cultuurfabriek en via de link op www.firstflush.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant