HV Grol jeugd wedstrijdverslagen

Algemeen

GROENLO - Van vier handbalwedstrijden van de Grol-jeugd eindigden er drie in verlies.

Grol H.V. Jeugd D1 – HV Angeren jeugd D1
Het was Shrek-uitvoeringsdag van de Musicalfabriek, daardoor waren er drie speelsters niet aanwezig bij de wedstrijd. De meiden van Grol gingen met één wissel op de bank het veld in tegen HV Angeren. De speelsters hebben vooraf van de coaches allemaal een persoonlijk doel gekregen. Omdat Angeren maar één wissel had was het gezamenlijk doel om de krachten te verdelen over de hele wedstrijd. Grol ging de rust in met 4-8. Tijdens de rust hebben de coaches aangegeven dat er beter verdedigd moest worden en in de aanval meer beweging. De tweede helft stond de verdediging een stuk sterker en de keeper hield veel ballen tegen. Daardoor kon Grol zelf scoren en werd de achterstand een beetje weggewerkt naar 6-8. Helaas moest Grol door een blessure een speelster missen. Doordat er geen wissels meer waren, sloeg de vermoeidheid toe. Ook de keepster van Grol kreeg een harde bal in haar buik, maar bleef toch staan en maakte de wedstrijd af. De wedstrijd werd mooi afgesloten door een break out en daardoor scoorde Grol het 7de doelpunt. De eindstand was 7-17. Zondag 24 maart krijgen de meiden van Grol een nieuwe kans, dan spelen zij een uitwedstrijd tegen Sani4All/Artemis '15 D1 om 14.30 uur. Het publiek is dan ook weer van harte welkom.

Grol jeugd DA1 - UGHV jeugd DA1
Nog drie wedstrijden te gaan. Eén punt voor op de nummer twee, dus het belang hoefde niet duidelijk gemaakt te worden aan de meiden van Grol. Voor de wedstrijd zag Grol al dat de nummer twee UDI verloren had, dus bij winst zou Grol 3 punten los staan. In het wedstrijdgesprek voorafgaand aan de wedstrijd werd deze mededeling met gejuich ontvangen, de druk was er af. Maar of het goed is om dit te vertellen moest nog blijken. Bij het ingooien van de keepers stapte Nikki op een bal, dus of ze mee zou kunnen doen? Lorin was na een lange blessure weer van de partij maar vooralsnog kon Nikki toch beginnen met de wedstrijd. De meiden begonnen goed, UGHV kon volgen maar Grol bleef aan de goede kant van de score. In het midden van de eerste helft konden de meiden uitlopen van 7-5 naar een ruime voorsprong van 16-7 bij rust. In de tweede helft startten de meiden van Grol weer goed en het verschil bleef rond de tien doelpunten voorsprong hangen. Na tien minuten werd Nikki gewisseld en kon Lorin het keepen overnemen. Ze deed het weer 'ouderwets'. UGHV kon ook de tweede helft maar zeven keer scoren. De eindstand was 28-14. Extra vermeld mag worden dat er vanuit de hoeken maar liefst zes doelpunten werden gescoord. Dit gebeurt niet vaak, een prima opsteker voor de komende twee wedstrijden. De meiden van Grol staan nu punten voor op de nummer 2, UDI, dus volgende week tegen HCL/Groessen-Loo zou Grol al kampioen kunnen worden in Duiven.

HV Grol jeugd DC1 - Sani4all/Artemis '15 jeugd DC1
Direct nadat de wedstrijd werd aangefloten zaten beide teams goed in de wedstrijd. Sani4all/Artemis liet meteen een fanatieke aanval zien en Grol zorgde voor een goede verdediging.
De Grolse meiden scoorden door goede schoten van Nina en Suze. Loes stond weer goed te keepen, maar werd ook geholpen door de goede verdediging van Grol. Het tempo van de tegenstander lag hoog en zij scoorden veelal door sprongschoten. Echter, Grol bleef niet achter en scoorde ook mooie doelpunten. Zelfs in de zoemer bij rust viel er nog een doelpunt door goed samenspel van Nina en Jolien. De Grol-meiden gingen de rust in met een kleine achterstand: 5-6. Na de rust was het Kim die zorgde voor het openingsdoelpunt, maar Sani4all/Artemis liet het hier niet bij zitten en zorgde snel voor een aantal tegendoelpunten. De meiden van Grol gaven niet op en scoorden 8-8 door goed samenspel. Ook de hoekspelers Babs, Isa, Evi en Jolien verdedigden goed en fel. De cirkelspeelster van Grol, Floor, werd regelmatig geduwd, maar zij gaf niet op en stoorde de tegenstander geregeld. De opbouwspelers Sterre, Suze en Nina speelden fel en dit zorgde ervoor dat het gelijk op bleef gaan. Sani4all/Artemis voerde het tempo echter op en Grol kwam daarna nog weinig tot scoren, het lukte niet meer om terug te komen en de wedstrijd eindige in 9-13.

HV Grol DS1 – SV de Lutte DS1
In de thuiswedstrijd, op zondagmiddag dit keer, wisten de Grol-dames van DS1 het goede spel van de laatste weken niet door te trekken. HV Grol opende nog wel de score door een fraaie aanval, maar in het vervolg van de eerste helft speelde Grol aanvallend ver onder de maat. Verdedigend moest het alle zeilen bijzetten tegen de met veel dreiging spelende aanval van de Lutte. Door met name veel balverlies stond er bij rust een 3-13 stand op het scorebord. In de rust werd afgesproken aanvallend met meer lef en dreiging te spelen en af te ronden bij een kans. De dames van Grol hadden namelijk niets meer te verliezen. Aanvallend ging het iets beter, maar te weinig om echt gevaarlijk te worden. Verdedigend wel een compliment voor de tweede helft: er werd hard gewerkt en de juiste beslissingen werden genomen waardoor SV de Lutte maar moeilijk tot scoren kon komen. De zeer goed fluitende scheidsrechter floot bij een 9-20 stand voor het einde. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd, volgende week zaterdag bij de Tukkers in Albergen, om 17.15 uur.