Foto: Henri Walterbos
Foto: Henri Walterbos

Grolse Kermis gaat samenwerking aan met Pfeifer

Algemeen

GROENLO - Op het terrein van Pfeifer Rentals heerst volop bedrijvigheid en het terrein staat vol met behoorlijk indrukwekkende kranen en 'klein apparatuur'. Manager Rentaldivisie Wesley Helmers komt aangesneld en vertelt van een drukke werkdag. "Het is erg druk, maar dat is alleen maar fijn." Peter Groothuis en Arne Poelhuis van de Stichting Grolse Kermis (SGK) kijken hun ogen uit. "Da's mooi gerei", aldus Arne. De heren zijn aanwezig om de overeenkomst tussen SGK en Pfeifer Rentals te bespreken en alvast mondeling te bevestigen.

Door Henri Walterbos

"We maken al jaren gebruik van materiaal van Pfeifer voor tijdens de opbouw van onze tent en aanverwante zaken op het feestterrein, maar de samenwerking gaan we verder uitbreiden en intensiveren", bevestigt Arne Poelhuis. Wesley beaamt de lezing van Poelhuis. "We zijn samenwerkingen aangegaan met organisaties in de omgeving, dan mag Groenlo daar uiteraard niet in ontbreken. We zijn beiden in dezelfde plaats gevestigd." De lijntjes naar elkaar toe waren er al, de samenwerking wordt met ingang van dit jaar uitgebreid. "Wij zijn een bedrijf in ontwikkeling. De Grolse kermis ook. Daar gaan ook zaken veranderen. Dan kunnen we mooi samen doorgroeien."
Allen hebben vertrouwen in een prima samenwerking en de continuering ervan. "Allerlei materialen zoals heftrucks, een verreiker en hoogwerkers worden ingezet. Zo'n beetje dezelfde spullen als die we nu ook uitbesteden naar volle tevredenheid aan andere evenementen buiten Groenlo", weet Wesley inmiddels uit ervaring. "Dat gaat hartstikke mooi. Dat pakket gaan we in de toekomst nog verder uitbreiden. We willen een totaalpakket aanbieden. Ook bieden we trainingen erbij aan om mensen met de materialen te laten werken, want veiligheid is belangrijk."
Peter maakt al een inschatting van wat hij nodig denkt te hebben. "Een hoogwerker heb je nodig om alles in de tent op te hangen bijvoorbeeld, de verreiker gebruik je om spullen op het terrein neer te zetten. En we gaan een nieuwe poort bouwen, dus we moeten de lucht in. Wat we precies nodig hebben dat weten we allemaal nog niet, maar het is mooi dat je dan hier terecht kunt", is Peter enthousiast.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant