Fumito Nunoya. Foto: Claudia Hansen

Fumito Nunoya. Foto: Claudia Hansen

Claudia Hansen

Marimba Prayers – Marimba-concert met Fumito Nunoya

Muziek

ZWILLBROCK - Op zondag 5 mei om 16.30 uur is er een bijzonder concert in de Zwillbrockse kerk. De Japanse musicus Fumito Nunoya zal een programma op de marimba spelen waarin de luisteraar het grote bereik van dit bijzondere instrument kan ervaren. De marimba kan worden gezien als een grote xylofoon waarmee zeer verschillende klankkleuren kunnen worden geproduceerd.

Fumito Nunoya noemt zijn programma Marimba Prayers. Het ontstond na 2020, toen de levensstijl drastisch veranderde door de maatregelen met betrekking tot het coronavirus en het extreem moeilijk werd om rechtstreeks met elkaar te communiceren. Zijn gedachten, gevoelens en verhaal, gecombineerd met zijn hoop en gebeden, leidden tot de selectie van zijn concertprogramma met de meest uiteenlopende arrangementen.

Het hoofdstuk van het programma is een bewerking van een chaconne uit de Partita No. 2 voor viool solo van Johann Sebastian Bach. Bach componeerde dit werk nadat zijn eerste vrouw overleed toen hij nog jong was. Daarnaast komen bekende melodieën uit grote filmmuziekstukken aan bod: Over the rainbow uit de film The Wizard of Oz, evenals een titel uit de film Once upon a time in America, van E. Morricone. 

Fumito Nunoya is een van de meest vooraanstaande internationale musici op de marimba. Hij doceert marimba aan de muziekuniversiteit van Detmold in Duitsland. Concertreizen brachten hem naar andere Europese landen, Japan en de VS.

Het concert in Zwillbrock duurt een uur en de toegang is gratis. Donaties om de kosten te dekken zijn welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant