Vrijdag 23 oktober a.s. weer het Grols(ch) Bokbierfestival.
Vrijdag 23 oktober a.s. weer het Grols(ch) Bokbierfestival.

Bokbierfestival op vrijdag van de Slag om Grolle

Algemeen

Groenlo - Het Grols(ch)e Bokbierfestival is in Groenlo door de jaren heen uitgegroeid tot een op de evenementenkalender van Groenlo niet meer weg te denken programmaonderdeel. Een traditie, die reeds in 1992 in het leven werd geroepen door de plaatselijke horeca, destijds in nauwe samenwerking met de op dat moment nog in Groenlo gevestigde bierbrouwerij van de Koninklijke Grolsch.

Door Theo Huijskes

De inmiddels 24e editie van dit jaar is om meerdere redenen een uitnodigende publiekstrekker bij uitstek. Dit op de eerste plaats vanwege het feit dat Grolsch dit jaar het 400-jarige bestaan viert van deze internationaal bekende bierbrouwerij. En waar kan men dit jubileum beter vieren dan in de geboorteplaats van dit alom populaire gerstenat, te weten de Vestingstad Grolle? Daarnaast vindt in het weekend van 23, 24 en 25 oktober aanstaande de Slag om Grolle plaats en stond het vooraf vanzelfsprekend vast dat het bokbierfestijn zou worden ingepast in het programma van dit duizenden belangstellenden trekkende, grensoverschrijdende evenement. Bovendien heeft de directie van Grolsch besloten om juist op de vrijdag de officiële, aan het vier-eeuwenfeest te verbinden aandacht te laten plaatsvinden. Zoals eerder aangekondigd, gaat het een en ander gepaard met een unicum, bestaande uit de eenmalige introductie van Dagvers Pilsner, waarmee speciaal voor deze gelegenheid een 'brouwersgeheim' wordt onthuld. Het betreft hier een exclusieve variant Grolsch Premium Pilsner, die op de eerste dag van de Slag om Grolle verkrijgbaar is.

Volgens traditie hoort de presentatie van het nieuwe bokbier eigenlijk op de eerste maandag van de maand oktober plaats te vinden. Maar dat Groenlo hiervan afwijkt in het kader van de Slag om Grolle, is niet meer dan logisch. De echte bierliefhebber komt dus tijdens de Slag aan zijn of haar trekken wanneer Grolsch als marktleider in het Herfstbok-segment de toon, beter gezegd de smaak gaat zetten. Naast de befaamde beugelfles is ook het Herfstbok een typisch en tegelijkertijd bij velen geliefd product. Grolsch Herfstbok vloeit uitsluitend in de herfst- en wintermaanden, bevat 6,5% alcohol en de aanbevolen drinktemperatuur is 8-10 graden Celsius. In het verlengde van dit laatste zal Grolsch met de eenmalige introductie van Dagvers Pilsner speciaal voor deze gelegenheid een 'brouwersgeheim' onthullen. Het betreft hier een exclusieve variant Grolsch Premium Pilsner, die op de eerste dag van de Slag om Grolle verkrijgbaar is.

Naast bokbier veel muziek
Namens de Stichting Horeca Evenementen Groenlo geeft Mechteld Wissink aan dat men er alles aan gaat doen om zeker deze keer het festival een voor jong en oud sfeervol karakter mee te geven. "Dit laatste zal zich vertalen in gratis toegang tot alle, maar liefst tien deelnemende horecalokaliteiten. Bovendien bevinden die lokaliteiten zich op geringe afstand van elkaar, zodat de aanwezigen tevens overal kunnen genieten van een zeer gevarieerd aanbod aan muziek en zang. In feite is er op dat terrein vanaf 21.00 uur 's avonds voor elk wat wils."
De deelnemende horecazaken met daarbij de ingehuurde muziek zijn: City Lido met Collin Hoeve; Café De Kroon (Frielink) met de band Landing the Appolo en the Deatails; Café-Restaurant Wissink met dawissi"n"kwa oftewel Willem te Molder, Niek Giezen en Hennie ten Brinke; Rock- en Muziekcafé Taste met Blunt; Bar 700 met Irie Vibes Radio Reggae Party; Bar Grolliebooth met DJ-muziek; Café De Brouwerij met Freek en Susan; Café Kras met Jacco en Tristan Zieverink; Bar De Lange Gang met de band Curls on Fire en Hotel-Café Pot met René van Duijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant