De band Blunt. Foto: PR
De band Blunt. Foto: PR

Ierse Folkbands bij Rockcafé Taste tijdens de Slag om Grolle

Algemeen

Groenlo - Het belooft weer een fantastisch gebeuren te worden, de Slag om Grolle. Ook bij Rockcafé Taste, dat evenals drie jaar geleden, de muziekstijl aangepast heeft aan dit enerverende evenement. Vrijdagavond speelt de Belgische band Blunt. En zaterdagavond het folkduo Ernst Langhout en Johan Keus.

Blunt
Folkrock zonder houdbaarheidsdatum. Blunt (2001) staat al meer dan 14 jaar onafgebroken op verschillende podia in binnen- en buitenland. Ondermeer het Folkfestival Dranouter en het Skägen Festival (Denemarken), Mediaval Festival Selb (Duitsland), maar ook concerten in Ierland en Nederland stonden op het programma van deze West-Vlaamse band. Na 'On to the battlefield' (2003), 'People' (2005), 'Where Minds Touch' (2007) en 'Changes' (2010) is Blunt inmiddels aan zijn vijfde langspeler toe. De afgelopen jaren moest Blunt noodgedwongen een aantal personeelswisselingen doorvoeren. Een nieuwe, enthousiaste formatie was het resultaat. Blunt – new style – gaat voor een sterke en unieke live-aanpak met twee leadzangers en tonnen energie. De band stond al eerder op een akoestiche middag bij Taste en dat was een groot succes. Blunt's huidige bezetting: Pieter Nuyttens (leadvocals, keys, gitaar), Bart Sanders (leadvocals, viool), Stéphane Landtmeters (gitaar), Stijn Deldaele (bas, backingvocals), Gino Verstraete (drums, backingvocals).

Ernst Langhout en Johan Keus
De voor Taste eerste Slag om Grolle, in 2012, stonden Ernst Langhout en Johan Keus ook al in Taste. Het hele café vol met re-enactors en Grollenaren. Het dak ging eraf. Daarom weer dit aansprekende folkduo. De heren spelen sinds 1994 samen. Ze brengen een breed repertoire, van ballades tot swingende, stevige dansbare muziek. Naast Ierse folk spelen ze ook covers van onder andere Neil Young, Bob Dylan en Jimmy Hendrix. Tweestemmige zang begeleid door akoestische gitaren, basgitaar, percussie en mondharmonica. Ernst Langhout stond in de jaren '80 als zanger van de band The Visitor op alle grote podia in Nederland en in het buitenland. Met de band The Hones toerde hij door Ierland, Duitsland, Rusland en de USA. Hij speelde regelmatig als hoofd-act en als support-act van onder andere The Everly Brothers, Richard Thompson, The Levelers, de Dubliners en Fairport Convention. Johan Keus speelt als uitvoerend muzikant zowel solo als samen met andere muzikanten. Hij studeerde elektrische gitaar aan het conservatorium in Groningen en heeft een brede muzikale interesse en speelt blues, jazz, folk, klassiek en geïmproviseerde muziek (soundscapes). Johan speelt en speelde samen met een groot aantal artiesten en bands.

Beide avonden aanvang: 22:00 uur. Beide avonden entree: vrij.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant