Het ballonnenfonds levert een kleurrijk straatbeeld op. Foto: PR
Het ballonnenfonds levert een kleurrijk straatbeeld op. Foto: PR

Ballonnenfonds ook in 2016

Algemeen

Voor een kleurrijk carnaval

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Het bedrijf Groenlo Vestingstad Promotion van Erik Mentink stelt ook in 2016 weer een ballonnenfonds in. Afgelopen jaren was dit fonds een groot succes.

Het ballonnenfonds is destijds in het leven geroepen om heel Groenlo er feestelijk en kleurrijk uit te laten zien voor en tijdens het carnaval. Veel groepen en straten hebben in het verleden een beroep gedaan op dit fonds en de resultaten waren prachtig. Mooi versierde straten die uitnodigden voor een fijne wandeling of feestelijke fietstocht aan de vooravond van de drie dolle dagen.
In 2011 was er voor het eerst een ballonnenfonds. Veel bedrijven hebben enthousiast gereageerd en uiteindelijk zijn er 45.000 ballonnen binnengehaald. Het doel was destijds 35.000 dus er was meteen sprake van een groot succes. Dat succes heeft zich voortzet in de afgelopen jaren. "Meer dan tachtig straten, scholen en carnavalsgroepen hebben in 2015 een beroep gedaan op het ballonnenfonds. Alle ballonnen zijn gesponsord en daar zijn we heel erg blij mee", vertelt Erik Mentink.
Inmiddels heeft hij alweer veel bedrijven aangeschreven om ballonnen beschikbaar te stellen. "Het wordt wel elk jaar moeilijker om grote aantallen ballonnen binnen te krijgen. Als er bedrijven zijn die mee willen helpen zijn ze uiteraard van harte welkom!"

Aanvragen
Groepen, scholen en straten kunnen vanaf 1 januari weer een aanvraag indienen bij het fonds. Dat kan uitsluitend via een mailbericht naar info@groenlovestingstadpromotion.nl. "Het is belangrijk om de straatnaam, de contactpersoon en het aantal ballonnen dat men nodig heeft, te vermelden. Na 23 januari nemen we geen aanvragen meer in behandeling."
Het is voor carnavalsgroepen die deelnemen aan de grote carnavalsoptocht ook nog mogelijk om de gewenste kleur van de ballonnen op te geven. De beschikbare ballonnen worden eerlijk verdeeld onder alle aanvragers. De enige uitzonderingen zijn de straten waar de twee hoogheden woonachtig zijn, zij hebben een streepje voor.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant