Grol verliest ook van BVC '12

Algemeen

Grol doet slechte zaken dit weekend

GROENLO - Zelf ging Grol met 2 – 0 onderuit tegen het sterke BVC '12 uit Beek. Grol werkte hard en kreeg ook een drietal zeer goede kansen met zowel Mathijs Warnar en Ties ten Barge alleen voor de keeper en een kopbal van Mart Zieverink vrij voor doel. Maar het was BVC '12 dat wel wist te scoren met een kopbal van Sander Arts uit een hoekschop en Wahid Rashidi die een vrije trap zo binnen kon dribbelen. Een pijnlijke nederlaag. Maar liefst drie van de vier concurrenten, OBW, DCS en Rheden, wisten te winnen. Grol is daarmee nu slechts 3 punten verwijderd van een directe degradatieplek. Grol krijgt echter nog drie concurrenten thuis op bezoek en heeft alles nog in eigen hand. Komende zondag is Grol vrij. Op zondag 24 april speelt Grol thuis tegen hekkensluiter Hatert. Dan zal gewonnen moeten worden.

Grol trad tegen BVC '12 aan zonder de geschorste spelers Mart Willemsen, Michel Kamphuis en Kai Ordelmans. Daarvoor in de plaats speelden onder andere Thijs Nibbelink en Ramon Landewers in de basis. BVC '12, in 3 seizoenen tijd van de 5e klasse naar de 2e klasse gepromoveerd, leek - ondanks een groot aantal blessures - over nog voldoende goede spelers te beschikken. Met name Yannick Theloesen en Wahid Rashidi zorgden met hun beweeglijkheid en behendigheid voor veel gevaar. De eerste tien minuten waren voor BVC '12. Rashidi brak enkele keren op rechts door, en in de 8e minuut had Jesper Elders BVC al op voorsprong kunnen zetten, als hij een 100% kans niet naast had geschoten.
Grol herstelde zich goed en stoorde vroeg, maar BVC liet zich in de opbouw hierdoor niet van slag brengen. Dit werd uiteindelijk wel beloond. Mathijs Warnar kwam alleen voor keeper Nick Bender, maar hij verzuimde de bal langs Bender te schieten. Even later kwam Grol goed weg, toen na een voorzet van Yannick Theloessen, de bal bij Wahid Rashidi kwam, maar deze iets te lang treuzelde voor open doel en via Wouter Pillen overschoot. Een paar minuten later kreeg Rashidi wederom een grote kans. Maar op fabuleuze wijze tikte Max de Vries de bal uit de hoek. De daaropvolgende hoekschop leidde dan toch uiteindelijk de 1 – 0 in: Sander Arts kopte de voorzet in de linkerbovenhoek.
Grol gaf het echter niet op en was vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Wouter Pillen ging maar net naast en Ties ten Barge kwam even later oog in oog met keeper Nick Bender. Maar ook Ties was niet resoluut genoeg en de kans ging verloren. Daarna ging een voorzet van Jelle Kornegoor vlak voor het doel langs en Ties ten Barge kon zijn voet er net niet tegenaan zetten. Ruststand derhalve 1 – 0.

Ook na rust ging Grol weer vol op de aanval. De eerste kans was voor Lennard Walterbos. Keeper Nick Bender was ver uit het doel en schoot de bal bij Lennard in de voet. De lob van Lennard op het open doel was echter te laag en belandde op een BVC-speler. De teleurstelling was daarom groot toen BVC na 55 minuten de 2 – 0 aantekende. Een vrije trap op circa 20 meter van het doel leek onreglementair genomen en Wahid Rashidi maakte van de verwarring gebruik en dribbelde de bal langs Max de Vries het doel in. Scheidsrechter Harleman wees naar de middenstip.
Twee minuten later had Grol wederom een grote kans. De net ingevallen Mart Zieverink kreeg een voorzet op maat van Ties ten Barge, maar kopte de bal in een duik jammer genoeg over het doel. Grol had het gevoel niet kansloos te zijn tegen dit BVC '12 uit Beek. Wouter Pillen speelde soeverein achterin, zijn medeverdedigers wisten veel duels te winnen, en op het middenveld speelde Eduardo een goede wedstrijd. Grol had voldoende kansen, maar bij gebrek aan doeltreffendheid wordt het lastig om te winnen. Ook een voorzet van Jelle Kornegoor die vlak voorlangs ging kon niet worden binnen getikt. BVC liet echter zien een gevaarlijke ploeg te zijn. Een kopbal van Sander Arts belandde op de lat en in de rebound ging de bal net over. Een schot van Arts in de hoek werd vakkundig door Max gepakt. In blessuretijd ging Wahid Rashidi nog alleen op Max af, maar Grol werd behoed voor een grotere nederlaag. De allerlaatste kans in de wedstrijd was voor Jelle Kornegoor. Een voorzet op de tweede paal werd met een volley hoog over geschoten.

Een wedstrijd derhalve met veel kansen over en weer, waarbij BVC '12 effectiever was en twee keer wist te scoren. BVC '12 staat nu nog maar drie verliespunten achter op koploper Quick 1888, terwijl Grol naar onderen moet kijken en nog maar drie punten boven een directe degradatieplaats staat. Op zondag 24 april moet Grol aan treden tegen hekkesluiter Hatert en kan het zichzelf een dienst bewijzen door hier de volle winst te behalen.