Foto: PR
Foto: PR

5.000 badeenden door de Grolse gracht

Algemeen

GROENLO - Op 25 juni aanstaande wordt de tweede Vrije Slag door Grolle gehouden. Een vervolg op het grote succes van vorig jaar. Direct na de zwemfinish om circa 17 uur zal er door de Lionsclub Oost Achterhoek een ludieke badeendenrace gehouden worden met maar liefst 5.000 gele badeendjes. Het idee is direct omarmd door de organisatie van de Vrije Slag door Grolle. Iedereen kan de trotse eigenaar worden van het winnende eendje en de eerste acht eendjes winnen fikse geldprijzen: de winnaar ontvangt € 444,-, de 2e € 333,- en de 3e € 222,-. Nummers 4 tot en met 8 ontvangen elk € 111,-

Onder het motto 'Doe er nog maar EENDJE!' zullen vanaf 5 mei (Hemelvaartsdag) door de hele regio 5.000 lootjes verkocht worden waarvan de nummers overeenkomen met de 'rug'nummers van de 5.000 deelnemende eendjes in de race op 25 juni. De volledige netto opbrengst van de Lions-activiteiten gaat, zoals altijd, naar goede doelen in de regio.
Om ongeveer 17 uur worden de badeendjes te water gelaten vanaf de brug in het plantsoen van het Laantje van Lasonder. De stroming in het water, die een handje geholpen wordt door de Groenlose vrijwillige brandweer, zorgt uiteindelijk voor een winnaar aan de finish bij de Boompjeswal. Een speaker zal het publiek met een verrekijker op de hoogte houden over welke eendjes in de kopgroep zwemmen en uiteindelijk als eerste over de streep gaan.
De komende tijd kan men op veel plekken de leden van Lionsclub Achterhoek Oost tegenkomen met de loten voor € 2,- per stuk of 3 voor € 5,-.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant