PSV speelt tegen Manchester United op de 2014-editie van het toernooi op Den Elshof. Foto: Groenlose Gids
PSV speelt tegen Manchester United op de 2014-editie van het toernooi op Den Elshof. Foto: Groenlose Gids

7500 euro voor jeugdopleiding Grol tijdens sponsoravond Marveldtoernooi

Algemeen

GROENLO - De knallende beats van de a-ritmische Master of Ceremonies, DJ President, bij de introductie van de deelnemende teams aan het Marveldtoernooi waren nog maar nauwelijks verstomd of de halve liters Grolsch stonden op de lange tafels. Even later speechte DJ President in zijn normale hoedanigheid van voorzitter Hans Scheinck voor de sponsors van het prestigieuze internationale jeugdvoetbaltoernooi in de bomvolle Groenlose sporthal Den Elshof. Vrijdag 27 mei om 17.30 begint het toernooi voor spelers Onder 15 jaar met het duel Ajax-Real Madrid. Vrijdagavond, zaterdag en zondag wordt er gestreden op de velden van Grol door de toppers van de toekomst.

De sponsoravond had, na de cabareteske woorden van de Grol-voorzitter, de voorzitter van het toernooi Marco Frank, die werd gehuldigd voor zijn 25-jarige jubileum in de toernooiorganisatie en die van de voorzitter van de businessclub een hoofdact die iets later begon. Oud-profs Marcel Meeuwis en Glenn Helder, presentator Koert Westerman en cabaretier Leo Alkemade, met een korte stand-up act, refereerden als FC de Rebellen aan 'de lange rij voorzitters waarop zij moesten wachten', brachten een show die bol stond van de anekdotes. De merendeels voetbalhumor is erg grappig voor de doelgroep -zeker als je erbij bent geweest- maar wat minder geschikt voor een podium. Zeker als de zaal het onderling gezellig heeft, met de hand aan een fles Grolsch.
Maar al met al was het sponsorfeestje een geslaagde aftrap voor het 27ste Marveldtoernooi. Op vrijdag is er de eerste editie van het aan het toernooi gelieerde symposium voor voetbalcoaches, alvorens eind van de middag het voetbalspektakel echt losbarst. Zondagmiddag rond kwart voor vijf is bekend wie de de opvolger is van de winnaar van vorig jaar Right to Dream Ghana.

Grol
Voor de finale op zondagmiddag speelt Grol 1 op eigen veld tegen Varsseveld de eerste wedstrijd in de nacompetitie om handhaving in de tweede klasse. Toernooivoorzitter Marco Frank en zijn manschappen moesten dus een aanpassing doen aan het programma: "Er is gekeken naar alternatieven, maar ik denk dat we het zo ook aardig hebben opgelost. De toeschouwers van de wedstrijd tegen Varsseveld krijgen zo bovendien de kans om ook nog wat van de topwedstrijden van ons toernooi mee te pikken", kijkt toernooivoorzitter Marco Frank vooruit naar de zondag. Zelf ontving Grols vice-voorzitter aan het begin van de sponsoravond de Zilveren Marveld-speld voor zijn inzet voor de toernooiorganisatie in de afgelopen 25 jaar. Hij werd onder meer geroemd voor zijn aandeel in het samenstellen van het (buitenlandse) deelnemersveld, dit jaar met clubs als Real Madrid, Manchester United, Chelsea en Benfica. "Ik had er een paar maanden geleden wel even aan gedacht droetat ik 25 jaar betrokken ben. Maar ik dacht toen dat ze de huldiging op de vrijwilligersavond zouden doen, niet voor vijfhonderd man op de sponsoravond. Deze week was zo druk in de organisatie dat ik er niet meer aan heb gedacht en dus werd ik er toch nog door verrast."

De jeugdopleiding van Grol kan een boost worden gegeven door een schenking vanuit de businessclub van de Groenlose tweedeklasser die dus nog strijd om lijfsbehoud. Donderdagavond werd de langere termijnambitie van de Groenlose trots bekendgemaakt, namelijk in 2020-2021 moet Grol weer spelen in de eerste klasse, met een 'maximale instroom van eigen jeugdspelers'. Businessclub-preses Matthijs Roorda overhandigde Bart Porskamp (hoofdbestuur) en Bert Roeterdink (jeugdopleiding) de cheque van 7500 euro, die moet helpen bij de realisatie van deze ambities. Roorda: "Deze schenking moet bijdragen aan een gestructureerde voetbalopleiding bij Grol."

Aardig om in dit verband te vermelden is de deelname van twee oud-Grolspelertjes, Jules Stokkers en Daan rots, die met FC Twente dit weekend terugkeren op de velden van de Groenlose tweedeklasser.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant