Rechts Wiljon en Claudia Wellink en links Mike Ruikers en Debby Bleumink. Foto: Theo Huijskes
Rechts Wiljon en Claudia Wellink en links Mike Ruikers en Debby Bleumink. Foto: Theo Huijskes

Welgro biedt Scouting Groenlo een nieuwe sloep aan

Algemeen

Prachtige aanwinst voor de Grolse stadsgracht

Door Theo Huijskes

GROENLO - Weliswaar nog niet officieel gedoopt, maar al wel te water gelaten, is afgelopen maandagmiddag de nieuwe voor Scouting Groenlo bestemde sloep. De fonkelnieuwe boot werd op de Maliebaan nabij de muziekkoepel in hartje Groenlo dankzij de spontane medewerking van Marku Bouw in de gracht gehesen en daarmee officieel door het ondernemersechtpaar Wiljon en Claudia Wellink namens het Grolse bedrijf Welgro aangeboden aan Mike Ruikers en Debby Bleumink, respectievelijk voorzitter en secretaris van Scouting Groenlo.

De houten sloep, binnengekomen als een soort bouwpakket, is in de afgelopen jaren in elkaar gezet door derdejaars techniek leerlingen vmbo van Scholengemeenschap Marianum in Lichtenvoorde. Volgens teamleider bovenbouw vmbo Theo Notten en bouwdocent Mambi Wendell heeft de bouw een tweetal jaren in beslag genomen. Voor Marianum een mooie afsluiting van een project, dat alles in zich had en dat van het lezen van een bouwtekening tot het bewerken van alle houten onderdelen, van de assemblage van alle onderdelen tot de totale afwerking. Het eindresultaat mag er zijn. Een tot in de kleinste details afgewerkte sloep, die in de Grolse stadsgracht niet zal misstaan.
Het glunderende bestuursduo Mike Ruikers en Debby Bleumink is niet alleen trots, maar ook superblij met deze nieuwe aanwinst. "Als gevolg van de reconstructie van de gracht, hebben wij grenzende aan ons buitenterrein nabij Jongensstad reeds de beschikking over een inham. Er dient nu zo spoedig gezorgd te worden voor een aanlegsteiger. Ons streven is erop gericht om de sloep in het komende vakantieseizoen al over de stadsgracht te laten varen," aldus Ruikers.
Directeur Wiljon Wellink van Welgro BV heeft de boot met veel plezier aangekocht en vervolgens geschonken aan Scouting. "Ik ben zelf in het verleden jaren achtereen lid geweest van Scouting en mijn vader (oprichter/directeur Theo Wellink, ThH) was als bestuurslid en commissaris nauw verbonden met deze momenteel 200 leden tellende vereniging."
Wellink vindt het door hem gemaakte gebaar helemaal passen in het recreatieproject de Grolse stadsgracht. "Mede dankzij de initiatieven van Welgelegen, is er soort doorbraak bewerkstelligd op dit terrein. Deze boot is daar weer een welkome aanvulling op. Maar in Groenlo zijn wij er nog niet. In het kader van het toerisme, de recreatie en andere ontspanningsdoeleinden, kan en moet er nog veel meer met deze prachtige gracht gedaan worden. Jammer daarbij is dat de nieuwe bruggen in de Eibergseweg en Ruurloseweg nog niet gerealiseerd zijn. Duidelijke voorrang daarbij geniet de brug in de Eibergseweg. Dit laatste omdat deze brug een bepaalde sta-in-de-weg vormt, dit omdat daar geen fatsoenlijke doorgang mogelijk is."
De nieuwe boot, die de komende weken nog een elektrische motor zal krijgen, moet nog wel een officiële naam hebben. Bij de overdracht werd al gefluisterd over 'BAAS', van toepassing op wijlen Baas (Gerrit) Arink, de man met een onvoorstelbaar lange staat van dienst voor Scouting Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant