54e Prinsenpaar voor CV De Knunnekes hapt toe

Nieuwe carnavalshoogheden in Groenlo gestrikt. Foto: PR
Nieuwe carnavalshoogheden in Groenlo gestrikt. Foto: PR

Nieuwe carnavalsleiders andermaal op de elfde september gestrikt

Door Theo Huijskes

GROENLO - Carnavalsvereniging De Knunnekes, opgericht in 1963 en in 2018 het 55-jarig bestaan en dus het gouden carnavalsjubileum vierende, is op de eerste plaats een club van plezier en gezelligheid, maar daarnaast ook een club van tradities. Zo worden, reeds gedurende een groot aantal jaren, de carnavalsleiders voor de komende campagne op de elfde september 'op 't nus gevangen'.

Het is maandagmorgen 12 september 2016 en dus The Day After. President Rob Stokkers en vorst Miquel Porskamp van de Grolse carnavalsvereniging genieten nog volop na van de ook deze keer in alle opzichten weer geslaagde overval. "Het moet gezegd worden, het betreft voor ons beiden één van de mooiste taken waarvoor wij verantwoordelijk zijn," aldus beide carnavalsbestuurders in koor. Miquel Porskamp vult aan dat het enerzijds jammer is dat je komt te weten wie de nieuwe hoogheden worden, maar dat de met het uitkiezen en benaderen van het tweetal uitverkorenen gepaard gaande spanning en het plezier, veel vergoedt.

Verrassende keuze
Of de voor de foto ingezette Vestingstad oftewel Marveld Express een aanwijzing is voor de namen van de nieuwe carnavalsleiders, willen beide keuzeheren niet zeggen. "Zet maar in de krant dat de carnavalstrein op stoom is gekomen," aldus Porskamp. "Onze nieuwe prins en zijn adjudant waren totaal verrast en konden in eerste instantie nauwelijks een woord uitbrengen," geeft Stokkers aan. "Twee mannen die niet verwacht hadden dat zij ooit voor deze eervolle functie gevraagd zouden worden. Natuurlijk is het de prins zelf die zijn adjudant kiest, maar de overval was voor ons extra geslaagd omdat hij niet lang na hoefde te denken en de adjudant koos, die ook wij voor hem op het oog hadden."
Knunnekes-president en -vorst willen niet in details treden, maar zijn wel bereid om een tipje van de sluier op te lichten. "Het is niet voor ons alleen, maar het zal ook door heel Groenlo worden gezien als een verrassende ontknoping, een niet voor de hand liggende uitverkiezing. Maar desalniettemin wel een uitverkiezing, waarbij alom bijval en succes verzekerd is. Daar zijn wij in ieder geval helemaal van overtuigd. De nieuwe hoogheden alsmede hun partners kenden geen enkele twijfel, hoefden geen bedenktijd en zeiden direct volmondig ja!"
Tijdens het Prinsenbal op vrijdag 18 november aanstaande, waarbij een weer spectaculaire onthulling zal plaatsvinden, zal natuurlijk afscheid worden genomen van prins Michaël I (Lammers) en adjudant Christof (Elsinghorst). Beide scheidende hoogheden zullen vervolgens worden opgenomen in de Prinsen- en Eregarde van CV De Knunnekes.

Zes buutavonden
Het grote succes van de buutavonden heeft het bestuur van De Knunnekes doen besluiten om het aantal zittingen uit te breiden van vijf naar zes. Naast een vijftal avondzittingen komt er in 2017 een zondagmiddagzitting bij. "Natuurlijk is het de bedoeling om aan de grote vraag voor toegangskaarten te voldoen. Maar tegelijkertijd willen wij de kwaliteit in de zaal ten behoeve van het publiek verbeteren," zegt president Rob Stokkers.
Wat de carnavalsdriedaagse zelf betreft, streeft het bestuur naar een verdergaande kwaliteitsverbetering van de optocht op de zondagmiddag, alsmede van het dweilfestijn op de maandag en de dinsdag. Miquel Porskamp: "Meer kwaliteit trekt meer publiek en dat willen wij als carnavalsvereniging, maar dat willen ook de ondernemers met de horeca voorop. Wat het dweilfestijn betreft hopen wij de opening op de maandag een nieuw officieel carnavalesk tintje te kunnen geven, waarbij in ieder geval de beide hoogheden het eerste vat bier voor die dag zullen aanslaan." Stokkers en Porskamp zeggen verder zoekende te zijn naar ondernemers en anderen, die ruimte beschikbaar hebben waarin gedurende de laatste twee of drie weken voorafgaande aan de carnavalsdriedaagse wagens en dergelijke afgebouwd kunnen worden. Zij die daar eventueel aan mee willen werken, kunnen zich in verbinding stellen met de optochtcommissie van CV De Knunnekes.


Voorlopig carnavalsprogramma seizoen 2016-2017

11 november 2016: officiële opening nieuwe carnavalsseizoen op 'de elfde van de elfde' met tevens de uitverkiezing van de nieuwe carnavalsschlager in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang.

18 november 2016: Prinsenbal met de onthulling van het 54e Prinsenpaar in uitgaanscentrum City Lido

12, 13, 14, 15, 20 en 21 januari 2017: jaarlijkse buutavonden (en 1 middag) oftewel galazittingen in uitgaanscentrum City Lido.

De kaartverkoop voor de buutavonden vindt plaats op 2 december 2016 in Grolsch Brouwhuys De Lange Gang.

Zondag 26, maandag 27 en dinsdag 28 februari 2017: grote carnavalsdriedaagse oftewel 'De Drie Dolle Dagen'.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden