Jan en zoon Huub knippen het lint door. Foto: Kyra Broshuis
Jan en zoon Huub knippen het lint door. Foto: Kyra Broshuis

Jan viert opening met vrienden en familie


Vlnr. Trudy van Oostrom, Gijs, Huub en Jan Rouwhorst vieren de opening met taart. Foto: Kyra Broshuis

GROENLO - De bekende slijterij Marcellino is nu officieel in handen van Jan Rouwhorst. De naam op de gevel is gewijzigd naar Jan's wijn-, whisky- en bierspecialiteiten en Jan zelf staat trots in zijn eigen zaak. Samen met vriendin Trudy en de kinderen Huub van drie en Gijs van negen maand viert Jan de officiële opening.

Door Kyra Broshuis

Zoon Huub (3) knipt lint door
Vrienden en familie zijn naar de slijterij aan de Lievelderstraat gekomen om het officiële moment, het doorknippen van het lint, mee te maken. "Hier komt Jan helemaal tot zijn recht", zegt kameraad William Krabbenborg. "Vroeger werkte hij hier al als zaterdaghulp en nu is het van hem. Fantastisch!" Na het doorknippen van het lint door Jan en zijn oudste zoon Huub, is er binnen koffie en taart voor de genodigden. Een prachtige taart maar helaas geen mes. Gelukkig woont vader Rob Rouwhorst in de buurt en is het probleem snel verholpen.

Proeverijen in de winkel
Ook Marcel Elsinghorst, die hier zijn zaak Marcellino runde, is aanwezig bij dit gedenkwaardige moment. "Het voelt best raar hoor, maar ik zal voorlopig nog veel hier aanwezig zijn om Jan op weg te helpen", zo vertelt hij. Voor Elsinghorst is het een stap die wat eerder kwam dan verwacht. "Maar de puzzelstukjes vallen nu op de plek, het is heel mooi dat Jan hier verdergaat met zijn eigen zaak." Jan zelf, gepokt en gemazeld in de drankwereld, is blij dat hij nu echt kan beginnen. "Naast de verkoop van onder andere wijn en whisky heb ik ruim honderd verschillende speciaalbieren in de schappen staan. Ik ben zelf een groot liefhebber, en een actief lid van het Grolse Biergenietschap, en wil de klanten graag kennis laten maken met de verschillende soorten." Ook zal Jan, net zoals dat nu gebeurt, verschillende proeverijen houden in de winkel. Het gezellig pand leent zich daar uitstekend voor.

Deskundig advies
Intussen is Jan alweer hoog en breed aan het werk want de eerste klanten komen binnen. Twee dames op leeftijd voor advocaat en een man voor whisky. Jan vertelt over de verschillende soorten whisky en is zichtbaar in zijn element. Hij weet waar hij over praat, weet veel van wijnen, whisky en natuurlijk van bier. Het is mooi voor Marcel, voor Jan, maar ook voor Groenlo dat deze zaak blijft voortbestaan. "Ik heb al veel positieve en enthousiaste reacties ontvangen," zegt Jan. "Trudy en ik zijn er helemaal klaar voor om van Jan's wijn-, whisky- en bierspecialiteiten een groot succes te maken."
Jan's wijn-, whisky- en bierspecialiteiten is gevestigd aan de Lievelderstraat 37 in Groenlo.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden