Er was veel belangstelling voor de inloop- c.q. informatieavond. Foto: Theo Huijskes
Er was veel belangstelling voor de inloop- c.q. informatieavond. Foto: Theo Huijskes

Nieuwe CC De Bron wordt een plaatje

Algemeen

Multifunctionele voorziening in september 2017 open

Door Theo Huijskes

GROENLO - Alhoewel er met betrekking tot de voltooiing van het nieuwe Cultureel Centrum De Bron in het centrum van Groenlo nog een tiental maanden zijn te gaan, werden in de afgelopen week de deuren reeds wagenwijd open gezet. Deze symbolische handeling oftewel dit gastvrije gebaar van bestuur en directie van CC De Bron had te maken met een inloopavond met daarbij de presentatie, alsmede het aanreiken van tekst en toelichting inzake de nieuwbouw van een multifunctioneel cultureel centrum in de Grolse Mattelierstraat.

In het bijzijn van onder andere hoofdaannemer Beltim Bouwprojecten BV en diverse onderaannemers, alsmede bestuurlijke en ambtelijke vertegenwoordigers van de gemeente Oost Gelre, was het Herman van der Heijden van Architecten De Witte - Van der Heijden, die tijdens een tweetal sessies de opgekomen belangstellenden meenam in alle ruimtes van de nieuwe voorziening.

Glas-in-loodramen
Bij de aanwezigen viel het bijzonder goed in de smaak om van Van der Heijden te horen dat de historische villa inclusief de gehele zijgevel, straks het middelpunt van het cultureel centrum, weer helemaal in de oude staat hersteld kan worden en dat het daarbij lukt om ook de oude waardevolle glas-in-loodramen en de zolderruimte helemaal in ere te herstellen. Daarnaast werd er uitgebreid ingegaan op de verschillende keuzes ten aanzien van het gebruik van materialen voor de buitenmuren, binnenwanden, vloeren, de totale inrichting, aankleding en de daarbij gekozen kleurschakering. Het eindresultaat, waarvoor naast Van der Heijden ook John Ligtenberg Vormgeving een grote inbreng heeft geleverd, werd ontvangen als een plaatje.
De theater- of evenementenzaal telt straks 250 tot maximaal 300 zitplaatsen. Voor activiteiten, waarvoor niet perse alleen zitplaatsen gelden, kunnen met gebruikmaking van aangrenzende ruimtes enkele honderden personen meer worden ontvangen.

Ondanks alle positieve geluiden is er nog wel een punt van zorg met betrekking tot de parkeerruimte buiten. Deze conclusie werd ook getrokken door wethouder Vincent van Uem, die de wegens een vakantie afwezige portefeuillehouder René Hoijtink verving. "Deze materie wordt op dit moment bestudeerd. Ondanks dat het niet zo simpel is, streven wij ernaar om vóór de opening van het gebouw een passende oplossing te bewerkstelligen. Het ziet er wel naar uit dat het langparkeren in de Wheme zal worden aangepakt, maar voor het overige moet er nog een plan gemaakt worden. Of het slopen van het grijze gebouw, waarin nu Scholengemeenschap Marianum tijdelijk is gehuisvest, om zo meer parkeerruimte te creëren, een optie kan zijn? Is een mogelijkheid, maar kost het nodige geld, en dat is dus ter beslissing aan de gemeenteraad."

Vrijwilligers
Voorzitter Hans Tops van de Stichting CC De Bron is trots op de wijze waarop er naar de ingebruikname van het nieuwe onderkomen wordt toegewerkt. "De samenwerking daarbij vind ik uniek. Dat geldt niet alleen voor de degenen die bij de totale bouw zijn betrokken, maar zeker ook voor onze in totaal circa veertig vrijwilligers. Natuurlijk worden zij overal bij betrokken. Zij zijn immers de belangrijkste personen, die wij straks overal bij nodig hebben. Met name daarom is het noodzaak dat zij van de hoed en de rand weten. Blij zijn wij ook met de aanwas van jeugdige vrijwilligers. Een zeer goede ontwikkeling."
Directeur Tonnie Zieverink vult aan met de opmerking dat er in de maand december nog een officieel momentje komt. "Dan wordt ook het startsein gegeven voor het bedenken van een nieuwe naam voor het centrum. Het wordt een voorziening voor alle burgers uit Groenlo en omgeving en daarom moeten dezelfde burgers ook de kans krijgen om in de vorm van een prijsvraag een passende naam aan te reiken."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant