Team Ceremonies. Staand vlnr Maria Wijgerink, Susanne Giesbers, Bianca Poelhuis.Zittend vlnr Rita Arink, Leonie Meijnen en Chantal Wolberink.
Team Ceremonies. Staand vlnr Maria Wijgerink, Susanne Giesbers, Bianca Poelhuis.Zittend vlnr Rita Arink, Leonie Meijnen en Chantal Wolberink.

Team Ceremonies op zoek naar 'Survivors'

Algemeen

'We willen kankerpatiënten en ex-patiënten in de watten leggen'

Door Henri Walterbos

OOST GELRE - Het raamwerk van de SamenLoop voor Hoop staat vast. Hieraan kan per eigen editie een ruime eigen invulling gegeven worden. Zo is ook het geval bij de editie SamenLoop voor Hoop Oost Gelre, 16/17 juni, op en rondom het terrein van de Muziekkoepel in Groenlo. In diverse commissies wordt hard gewerkt om één en ander vorm te geven. Zo zijn daar de commissies Bestuur, Logistiek, Financiën, Catering, PR/Social Media, Amusement, Teamwerving en Ceremonies. Laatstgenoemde commissie houdt zich bezig met drie belangrijke momenten tijdens de 24-uurs wandelestafette; de openingsronde, de kaarsenceremonie en de slotronde. In de commissie hebben zitting Bianca Poelhuis, Susanne Giesbers, Chantal Wolberink, Rita Arink, Maria Wijgerink en Leonie Meijnen.

Aangrijpende beweegredenen
Naast de gemene deler 'dat er geld nodig is voor kankeronderzoek, zodat kanker op termijn een chronische ziekte wordt in plaats van een ziekte waaraan mensen komen te overlijden' zijn beweegredenen om als vrijwilliger in actie te komen voor de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre ook zeer persoonlijk en aangrijpend. Naast het feit dat een ieder in haar eigen kring met de ziekte te maken heeft (gehad), gaat dit voor Leonie en Susanne nog een stuk verder met ieder haar eigen indrukwekkende verhaal. "Ik heb zelf borstkanker gehad en heb het overleefd. Daar ben ik enorm dankbaar voor," begint Susanne. "Iedereen om je heen is maar druk met je. Je ziet dat iedereen om je heen verdrietig is. Dat geeft een enorm machteloos gevoel. Ik vind dat ik iets terug moet doen, althans zo voelt dat. Daarom heb ik me opgegeven als vrijwilliger voor de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. Zo kan ik mijn steentje bijdragen." Leonie zegt ook dankbaar te zijn. Ook haar verhaal doet mensen stil worden. "Mijn moeder heeft borstkanker. Dan heb je als kind ook kans het gen te hebben. Onderzoek wees uit dat ik 80% kans had om borstkanker te krijgen. Toen heb ik besloten mijn borsten preventief te laten verwijderen. Door middel van een operatie is het met eigen buikvet 'hersteld'. Ik ben enorm dankbaar dat ik dankzij al die technieken sta waar ik nu sta. Dat gun ik anderen ook."

Eregasten
Met elkaar zijn de dames bezig invulling te geven aan de items openingsronde, kaarsenceremonie en slotronde. "De openingsronde is de inspirerende start van het evenement. Die ronde wordt gelopen door survivors. Dat zijn mensen die kanker hebben gehad of dit nu hebben. Zij mogen met dierbaren het eerste rondje lopen. Zij zijn als het ware de eregasten van het evenement," vertelt Bianca over de rol van de survivors. "We willen hen op verschillende manieren in de watten leggen. We gaan een diner voor hen organiseren, ze kunnen deelnemen aan een gezamenlijk ontbijt en tijdens de kaarsenceremonie mogen zij een rol spelen in het uitbeelden van het woord 'Hoop' doormiddel van kaarsenzakken," vult Chantal Wolberink aan. "Maar niets moet. Wat je niet wilt hoeft uiteraard niet," vult Rita daar weer op aan. De anderen knikken. "We hopen dat het een onvergetelijke ervaring wordt waarbij steun, saamhorigheid en verbondenheid centraal staan," kijkt Maria vooruit naar het evenement.

Informatieavond
Op 30 maart vindt er om 20.00 uur bij BS22 in Groenlo een informatieavond plaats voor survivors. "Bent u zelf survivor of kent u een survivor die zich graag wil inzetten voor dit mooie evenement? Aanmelden kan via de site of stuur een mail naar teamceremonies.slvh.oostgelre@gmail.com. Mensen mogen ons ook persoonlijk aanspreken uiteraard. De invulling van de rol voor survivors staat nog niet geheel vast. Alles is bespreekbaar. We hopen dat survivors zich aanmelden voor de informatieavond. Zij krijgen zelf een belangrijke stem in hun eigen rol," sluit Bianca af.

www.facebook.com/SamenLoop voor Hoop Oost Gelre

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant