Klootschieters uit Zwolle kampioen. Foto: PR
Klootschieters uit Zwolle kampioen. Foto: PR

Klootschieters uit Zwolle kampioen

Algemeen

ZWOLLE - De laatste competitiewedstrijd van de Achterhoekse klootschietcompetitie werd gegooid in Haarlo. KV Zwolle was met zeven teams vertegenwoordigd, de heren van Zwolle 1 werden kampioen.

In de vijfde klasse wist het team van Zwolle 7 mede dankzij invaller Tim te Bogt de dagoverwinning in hun klasse voor zich op te eisen, maar in het eindklassement eindigde dit team op de vierde plaats. In de derde klasse eindigde Zwolle 6 op de tiende plaats en het team van Zwolle 5 op de vijfde plaats.

Voor Zwolle 6 betekent dit waarschijnlijk degradatie naar de vierde klasse. In de tweede klasse eindigde het team van Zwolle 4 op de zevende plaats. In de eerste klasse eindigde het team van Zwolle 2 op de zevende plaats, het team van Zwolle 3 werd met slechts veertien meter verschil op nummer vijf Eibergen vierde en kampioen van de AKF werden dus de heren van Zwolle 1, bestaande uit Silvio Geelink, Jurgen te Brake, Arno te Brake en Niek Smeenk. Het hele jaar door eindigden ze als eerste of tweede in de verschillende wedstrijden maar de voorsprong op Klein Dochteren 1 uit Lochem bleef vier schoten. Met dit kampioenschap van Zwolle is de hegemonie van Klein Dochteren doorbroken.

Bij de heren deden Jurgen te Brake en Silvio Geelink mee aan de champions tour wedstrijden op de straat. Hier wist dit tweetal goede resultaten te halen, namelijk Jurgen een zevende plaats en daardoor verzekerd van een plaats in de nationale kernploeg en Silvio werd heel knap twaalfde maar viel hierdoor net buiten plaatsing in de kernploeg waar alleen de beste tien heren van Nederland aan mogen deelnemen.

Ook deden de senioren van KV Zwolle mee aan de landelijke straatcompetitie. De dames moesten voor het eerst sinds drie jaar genoegen nemen met een tweede plaats, daarvoor echter hadden ze al drie jaar op rij de landelijke straatcompetitie gewonnen. De heren eindigden heel knap op de tiende plaats van deze competitie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant