Guusje (l) en Salomé hebben een kabouterdeurtje ontdekt in Groenlo. foto: Kyra Broshuis
Guusje (l) en Salomé hebben een kabouterdeurtje ontdekt in Groenlo. foto: Kyra Broshuis

Kabouterroute Groenlo officieel geopend

'Met dank aan opa Piet'

Door Kyra Broshuis

GROENLO- Joske Elsinghorst heeft goede ideeën. Eén van die ideeën is de Kabouterroute die tweede paasdag officieel geopend is. Een route door Groenlo langs kleine kabouterdeurtjes die allemaal verhalen oproepen; bestaande verhalen of ter plekke bedacht door kinderen én volwassenen.

Wandelen met opa Piet
"Weer een prachtig toeristisch product waar we ontzettend blij mee zijn", zegt Bernou Wagenaar die namens de gemeente Oost Gelre haar waardering uitspreekt voor de nieuwe route. Samen met Achterhoek Toerisme, VVV Oost Gelre en tal van sponsoren heeft de gemeente de route mogelijk gemaakt. Elsinghorst vertelt over het ontstaan van de route: "Vroeger wandelde ik veel met mijn opa Piet Adema langs de gracht. Hij vertelde me verhalen over kleine kabouterdeurtjes waarachter zich van alles afspeelde. Een half jaar geleden ben ik gestart met de uitwerking van de route en ik heb daarbij ontzettend veel hulp gehad van familie, vrienden en andere enthousiaste Oost Gelrenaren. In het bijzonder wil ik daarbij Dorian Temming en Noël Versteegen-Ebbers noemen die voor de prachtige illustraties en vormgeving gezorgd hebben."

Een eerbetoon
Elsinghorst is blij met de vele vrijwilligers die Groenlo nog mooier maken. "Zoals al die medewerkers van dierenpark De Halve Maan en de organisatoren van de muurgedichten. Allemaal initiatieven die de veelzijdigheid van onze gemeente onderstrepen." Met de opening van de Kabouterroute is er nu ook voor de jonge bezoekers van Groenlo een aantrekkelijke route. Met het boekje dat bij de route hoort, kom je op alle plekken waar een kabouterdeurtje is. De verhalen in het boekje zijn bijzonder; ze gaan over bekende en minder bekende inwoners van de stad. Wie de verhalen leest en de mensen kent, zal ze zeker herkennen in het boekje. "Een eerbetoon aan enkele bijzondere mensen en bijzondere verhalen in Groenlo." De route wordt op bijzondere wijze geopend: Elsinghorst knipt een piepklein lintje door van een piepklein ballonnenboogje.

Ook in Lichtenvoorde
De route 'Kabouters & Vuurvliegjes' is de route die door Groenlo loopt. Daar blijft het echter niet bij, zo belooft Elsinghorst. "We zijn bezig met de voorbereidingen voor kabouterroutes in Lichtenvoorde maar ook in de kleine kernen van Oost Gelre. Samen met de VVV denken we na over een fietsroute die alle kabouterroutes in Oost Gelre met elkaar verbindt." De Kabouterroute in Groenlo is voor 4,50 verkrijgbaar bij de VVV in Groenlo, Marveld Recreatie en de Bruna.


www.kabouterroute.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden