Jeugdkamp van Muziekvereniging Groenlo. Foto: PR
Jeugdkamp van Muziekvereniging Groenlo. Foto: PR

Muziekvereniging Groenlo op jeugdkamp

Algemeen

GROENLO - Het laatste weekend van de meivakantie stond in het teken van het jeugdkamp van Muziekvereniging Groenlo. Tijdens het stralende zonnetje werden er eerst een paar kennismakingsspellen gedaan en was de toon al gezet door het spel 'krant meppen'. De fietstocht met 33 kinderen ging vervolgens richting Lichtenvoorde.

Daar stonden een aantal leden en goede bekenden van de vereniging te popelen want zij waren onzichtbaar verkleed als 'vos' en liepen rond in het centrum als postbode, yogadames of zaten kamperend voor de plaatselijke supermarkt. De fietstocht werd voortgezet en de groep kwam uit bij het scoutinggebouw in Lichtenvoorde, de fantastische locatie van het jeugdkamp.

Grillmeister Nico zorgde voor frikandellen en hamburgers en ondertussen werden diverse spellen gedaan. Het spel 'Gotscha' werd uitgelegd voor de nieuwelingen, want dit spel komt namelijk ieder jaar terug en staat hoog op het wensenlijstje (lees: eisenlijstje) van de kinderen. Tijdens dit spel mogen mensen worden uitgeschakeld worden door 'Gotscha' te zeggen tegen diegene die iemand op een briefje heeft staan. Echter iemand kan alleen gepakt worden wanneer er niemand anders in de buurt staat, er ontstaan dan van die leuke taferelen dat spelers nooit alleen ergens heen kunnen gaan en wie is er wel te vertrouwen? Hilarisch gewoon, zelfs voor de leiding die zelfs niet alleen naar het toilet gaat...

Natuurlijk mochten het kampvuur en de marshmellows niet achterblijven en het UFO- nachtspel werd gespeeld. Na een kort nachtje, begon de zondag met fanatieke ochtendgymnastiek. Nadat 's middags het 'vieze handen spel' was gespeeld met verf op de Engelse Schans kwam het einde van een oergezellig kamp al langzaam weer in zicht. De kinderen sliepen 's avonds lekker weer in hun eigen bed en de leiding plofte uitgeput met de beentjes op de bank. Leiding en kinderen kunnen terugkijken op een fantastisch kamp.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant