Afbeelding

Pinbal

Algemeen

Pinbal

Er zijn nogal wat plofkraken van pinautomaten in de regio de laatste tijd. De daders gebruiken steeds zwaardere explosieven, waardoor aanwonenden gevaar lopen. Banken halen daarom automaten weg. Omdat niet alle plofkrakers zich met een Audi eenzijdig doodrijden, en ze dus gaan recidiveren. En minder geldautomaten komt de banken misschien ook wel goed uit. (Maar ik wil nog geen complottheorie loslaten.)

Persoonlijk heb ik geen problemen met het weghalen van pinautomaten. Ik gebruik ze nooit. Waarom zou je, je kunt in elke winkel en elke andere zaak pinnen. In de snackbar, in de kroeg. In de kerk nog niet, maar dat zal niet lang meer duren, want daar voelen ze de tijdgeest met een paar jaar vertraging vast wel aan.
En als ik ergens niet kan pinnen, betaal ik gewoon niet. Dan leg ik de spullen die ik wilde kopen weer terug. Hoewel dat in de horeca lastig is.
Als je in 2017 nog een zaak hebt waar de klant niet kan pinnen, dan heb je niet alleen de trein in Lichtenvoorde-Groenlo gemist.

Waarom zou je contant geld uit de muur halen en dat bij een winkel weer inleveren? Omdat je anoniem iets moet kunnen kopen, is het argument van de mensen die het niet met mij eens zijn (en die zijn er).
Als je dat argument gebruikt, ga je vast vreemd en wil je niet dat je echtgenote in het transactieoverzicht kan zien dat je een bloemetje en een flesje wijn hebt gekocht die zij nooit heeft ontvangen.

Ik heb makkelijk praten. Ik ben een van die cutting edge trendsetters die al met geld betaalde toen sommigen in deze regio nog flippo's tegen voetbalplaatjes ruilden. Toen de rest eindelijk met geld betaalde, pinde ik bij de geldautomaat. En toen de rest daar pinde, was ik al overgegaan tot pinnen in de winkel.
En nu ben ik hardcore contactloos aan het pinnen, tenminste als het om financiële transacties gaat.

Het allermooiste van pinbetalen is, dat je een dagboek over je eigen leven maakt. Je kunt altijd internetbankierend terugkijken: o, toen heb ik dat daar uitgegeven en weet je nog die 22 euro bij de Lidl? Wat hebben we gelachen.
En als je tijdens een kater de morgen erna probeert te achterhalen hoe laat je naar huis bent gegaan en hoeveel je hebt geconsumeerd, hoef je ook alleen maar even te kijken bij de transactiedetails.

Dus hup met de pinkassa's.
En hup Feyenoord. Laatste kans.

Maar hoe moet dat dan met flipperkasten en andere duivels amusement waar contant geld in moet?
Volgende keer, ik zit nu aan het maximum aantal woorden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant