De uitgaanstip van Marco Krabbenborg (links) en Luc Nijhuis voor aankomend weekend; PigPop. Foto: PR
De uitgaanstip van Marco Krabbenborg (links) en Luc Nijhuis voor aankomend weekend; PigPop. Foto: PR

Zevende Editie PigPop

Algemeen

'We proberen ieder jaar wel weer iets te vernieuwen'

Door Henri Walterbos

BELTRUM - 'Het knorrigste festival van Nederland.' Wat het ook moge zijn, het klinkt gewoon goed, opgewekt. Het is wat het is, gewoon een prachtig festival. Ooit bedacht om ook in Beltrum een eigen festival te hebben dat zijn gelijke niet kent. En ieder jaar net even anders. Niks geen 'halfwerk' op het terrein van 'Halfweg.' "We proberen ieder jaar wel weer iets te vernieuwen. Dat kan zowel logistiek handiger en veiliger zijn zoals we bijvoorbeeld gedaan hebben met de in- en uitgang weer aan Beltrumse zijde te maken in plaats van aan de Grolse kant. Dit is veiliger." Aan het woord Luc Nijhuis van PigPop die met Marco Krabbenborg het terrein inspecteert deze vrijdagavond en ter plekke de laatste puntjes op de i zet.

Coverbandprogramma
Vrijdagavond zal PigPop afgetrapt worden met een volleybaltoernooi en in het café een avond voor de sponsoren. Beiden eindigen ongeveer gelijktijdig en dan kan het feest in de tent opgestookt worden. In de tent een zeer aansprekend coverbandprogramma met twee top coverbands. Eerst Floyd Rose, een Pink Floyd coverband uit Groenlo met deze avond gastgitarist Mart Hillen uit Lichtenvoorde in de hoofdrol. Onlangs speelde Mart tijdens Marianum LIVE nog mee met een uitvoering van Pink Floyd. Het was waanzinnig goed en deed hij Pink Floyds meestergitarist David Gilmour vergeten. Als knallende afsluiting repertoire van The Boss, oftewel Bruce Springsteen, door The Boss Brothers. Genieten en 'meereren.'

Zaterdag
Na zaterdagmorgen bijgekomen te zijn van de avond ervoor is het vanaf 13.30 uur weer gaan met die banaan met volop activiteiten voor jong en oud, voor het gehele gezin; bingo, 't Biggenparadijs, een FIFA-toernooi, Sporthandboog/Wipe Out, Vogelschieten en muzikaal vermaak. Nieuw dit jaar is het 'Pig-allili-circus' waarin kinderen hun voorbereide kunsten kunnen laten zien. Een doorlopende circusvoorstelling, met louter eigen talent. De eerste muziek deze dag komt van The Scrolling Phones, oftewel Luuk Penterman en Dorus Wolters van Premium, 'right away from Harreveld.' Het middagprogramma zal, zoals de laatste edities reeds het geval was, op natuurlijke wijze overlopen in het avondprogramma met 'aan de aftrap' om 20.30 uur de Grolse/Beltrumse formatie Asbest. In de PigPub zullen om 00.30 uur nog een keer alle registers open getrokken worden met de Kisjeskearls, die Normaal doen herleven met enkel werk van de boerenrockformatie die eind 2015 na 40 jaar het bijltje er bij neer gooide; Høkend dus de Beltrumse nacht in! De gehele avond is het feestvieren op drie plekken tegelijk; Pigpub, Jailhouse en het Danspaleis.


www.pigpop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant