Slagwerklessen op basisscholen. Foto: PR
Slagwerklessen op basisscholen. Foto: PR

Geslaagde afsluiting slagwerklessen

GROENLO - De afgelopen weken hebben diverse basisscholen in Groenlo slagwerklessen gehad van John Sonderen, dirigent van de Shuffle Percussion Group, onderdeel van Muziekvereniging Groenlo. Tijdens deze lessen leren de kinderen een aantal muziekstukken die ze op woensdag 24 mei in Cultureel Centrum de Bron aan alle bezoekers van het concert kunnen laten zien.

Afgelopen jaar is deze succesvolle formule voor het eerst opgestart op de basisscholen in samenwerking met Muziekvereniging Groenlo. Het doel is om de kinderen kennis te laten maken met het theater en om ze te laten ervaren hoe leuk het is om met elkaar muziek te maken.
John Sonderen is al enige jaren artistiek leider binnen Shuffle Percussion Group en de grote drijfveer achter dit initiatief. Hij leidt de workshops op de scholen waarin de leerlingen bijvoorbeeld een Haka aanleren (Nieuwzeelandse krijgdans, bekend van de uitvoeringen voorafgaande aan wedstrijden van rubyteam van Nieuw Zeeland), bodypercussion met diverse handelingen en ritmes spelen met stokken en emmers.
Alle kinderen die les hebben gehad mogen meedoen aan de grote eindshow op 24 mei in De Bron, aan de Buitenschans 1 in Groenlo. De show begint om 19.00 uur en iedereen is van harte welkom. Tijdens deze show verlenen Shuffle én twee jeugdslagwerkgroepen Snuffle hun medewerking.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>