Grol MO15-1 kampioen. Foto: PR
Grol MO15-1 kampioen. Foto: PR

Grol MO15-1 kampioen

GROENLO - Zaterdag 13 mei werd Grol MO15-1 in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen de nummer 2 VVG'25 MO15-1 kampioen. Het belang van deze laatste wedstrijd maakte de spanning extra groot.

Onder grote belangstelling van zowel Grol- als VVG supporters werd op een zonovergoten sportcomplex De Pol de beslissingswedstrijd gespeeld. Om 13.00 uur werd er afgetrapt op het pas nieuw aangelegde kunstgras hoofdveld. Zoals gezegd was de spanning bij de meeste meiden aardig groot, maar dit gold natuurlijk ook voor de tegenstander VVG. Grol had aan één punt voldoende, maar VVG moest winnen om kampioen te worden. Er werd gestreden om elke bal en veel kansen werden er niet gecreëerd. Door de warmte werd het voor beide partijen steeds slopender. Met 0-0 gingen de teams de rust in, even de koelte opzoeken.

De tweede helft werd gestart met een aantal frisse krachten wat resulteerde dat VVG er niet echt doorheen kwam. Grol werd langzaam sterker en hierbij viel op dat de betere conditie bepalend werd. Het aantal blessurebehandelingen en krampaanvallen aan VVG zijde nam erg toe. Een tweetal belangrijke speelsters van VVG moest daardoor gewisseld worden waardoor de verdediging verzwakt werd. De aanvallen van Grol werden steeds gevaarlijker en tien minuten voor tijd was het raak. Puk ging alleen op de keeper af en schoot prachtig raak: 0-1. De ontlading was erg groot en alle speelsters doken over elkaar heen.

De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los en waren vele meiden overmand door emoties na zoveel spanning! De meiden werden gestoken in kampioensshirts aangeboden door alle ouders. Terug in Groenlo werden de meiden onthaald in de Grolkantine waar ook de teamsponsor, Orthodontist van Os, de meiden kwam toespreken en hun champagne en een roos aanbood.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>