Cursus in Balans

BELTRUM - Vios Gym uit Beltrum houdt in het najaar (september, oktober, november) de cursus 'In Balans' bestaande uit tien lessen. De vereniging doet dit t in samenwerking met Kuturhus de Wanne.

Het is een cursus ontwikkeld door veiligheid.nl en richt zich op het voorkomen van valongelukken bij ouderen (60 +). Dit doel wordt bereikt door middel van bewustwording van risicofactoren en verbetering van balans, mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. Het programma is gebaseerd op krachttraining en Tai Chi. Onderzoek heeft aangetoond dat het valrisico met 61% afneemt en de valangst met 37%. Deelname aan de cursus maakt dat men letterlijk steviger in de schoenen komt te staan.

De cursus 'in Balans' richt zich op: De factoren die een rol spelen bij valongelukken; Het belang van bewegen en een actieve leefstijl; Wat u zelf kunt doen om de kans op valongelukken te verminderen; Versterken van uw benen en verbeteren van uw evenwichtsgevoel.
Charles Knobben, fysiotherapeut en ambassadeur van veiligheid.nl geeft de cursus. De lessen zijn op dinsdagen van 15.15 tot 16.15 uur in Kulturhus de Wanne locatie de Kapel. Mede door sponsering van Scharenborg Beltrum en een bijdrage vanuit het Oranjefonds (project: alle jaren tellen) kan de cursus aangeboden worden voor 20 euro, inclusief het cursusboek. Op 1 juni is er een informatiebijeenkomst, om 19.30 uur in Kulturhus de Wanne, locatie de kapel. Op deze avond kan men zich opgeven.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>