Voorjaarsschoonmaak

Voorjaarsschoonmaak

Ik ben tekstuele kliekjes aan het opruimen. Om mijn computer en mijn hoofd overzichtelijker te krijgen, leaner en meander. Een mentale voorjaarsschoonmaak.

Dus dit stukje kan weer een ratjetoe worden. Ik wil - volgens mijn trouwe reageerster - nog weleens te veel materiaal in te weinig ruimte stoppen. Niet in de relationele sfeer, maar in deze krant.
Hoewel ik vorige week - al zeg ik het zelf - best gefocust was. En misschien ben ik vanaf volgende week wel structureel éénonderwerpig. Dan word ik een echte.

Over vorige week gesproken: ik kreeg een reactie van een goedmens (niet mijn vaste reageerster) die vond dat ik ik het wel prima leek te vinden dat plofkrakers zich doodrijden.
Geachte meneer/mevrouw: ik vind dat ook prima. Ik haat plofkrakers, ik haat eigenlijk alle criminelen. Behalve leuke criminelen met stoppelbaardjes zoals in de Donald Duck. Wel jammer van die dure auto's trouwens, het geeft zo'n Audi-bende, dat zich eenzijdig doodrijden door plofkrakers. En dan moet dat ook weer schoongemaakt worden, in elk jaargetijde.

Het is mooi voorjaarsweer, deze deadline-dagen. En dan blijkt maar weer eens dat ieder voordeel zijn nadeel heeft. Zoals wijlen Johan Cruijff - van onder andere Feyenoord - zei (maar dan meestal andersom).
Mooi weer leidt tot horizonvervuiling. En dan niet door vaste mestvergisters op bedrijventerreinen, maar mobiele vergistertjes in winkel- en horecazones: té dikke mensen met té weinig kleding. Niet representatief maar aan de andere kant steeds representatiever.
(Zou een leuke opdracht zijn geweest voor een examen Nederlands: maak een zin met twee betekenissen van representatief, beide betekenen een goeie indruk gevend.)

Je leeftijd en je lichaamslengte zijn overmacht. Maar je lichaamsgewicht niet, meestal niet. Heb jezélf eens in de hand, in plaats van een hamburger of een kipcorn. Eet bewust en beweeg bewust. Zo schoof ik aan bij het Correspondents Dinner en loop ik mee met Samenloop voor Hoop. Fijn met ons soort mensen.
Als je maar doseert is junkfood trouwens ook geen probleem. Ik ben dit weekend naar een Turkse pizzeria geweest (heel anders dan een Italiaanse kebabzaak). En ondanks de Turks-Nederlandse spanningen (hup Mark) van de laatste tijd gingen we vriendelijk uit elkaar, Achterhoekers onder elkaar, bijna Europeanen onder elkaar. Geen koutje aan de lucht. Was er maar een koutje geweest, want nu kwamen er een paar stofwisselingstechnisch uitgedaagden met te weinig stof binnenvallen voor een sluitingstijdpizza. Die mensen moesten natuurlijk ook wat, de Lidl was dicht en Wok Wamelink ook. En thuis waren de kliekjes op.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>