Inge Reijrink, Linda van der Berg en wethouder Jos Hoenderboom tijdens de officiële opening van Taalcafé Groenlo. foto: Kyra Broshuis
Inge Reijrink, Linda van der Berg en wethouder Jos Hoenderboom tijdens de officiële opening van Taalcafé Groenlo. foto: Kyra Broshuis

Eerste bijeenkomst taalcafé druk bezocht

GROENLO - Voor Linda van der Berg en Inge Reijrink is het woensdag een mooie dag. De eerste bijeenkomst van het Taalcafé Groenlo dat zij organiseren, is een groot succes. Maar liefst negentien nieuwkomers komen af op dit initiatief.

Door Kyra Broshuis

"Dit is echt een geweldige opkomst. Zoveel mensen met allemaal verschillende achtergronden die graag de Nederlandse taal willen leren, fantastisch!", zeggen Linda en Inge. Het Taalcafé is opgezet om nieuwkomers op een gezellige en ontspannen manier kennis te laten maken met elkaar en met de Nederlandse taal en cultuur. Met hulp van zogenaamde taalmaatjes is er elke woensdagochtend een bijeenkomst bij De Bron. "We werken met verschillende thema's en zijn vandaag gestart met 'kennismaken en voorstellen'. Het taalniveau van de mensen is heel wisselend, sommigen spreken al redelijk Nederlands maar er zijn ook nieuwkomers bij die geen woord Nederlands verstaan of spreken. We kiezen er bewust voor om niet op een schoolse manier te werk te gaan. Het is heel laagdrempelig. Elkaar ontmoeten is een belangrijk onderdeel van het Taalcafé."

Fundament
Het Taalcafé wordt officieel geopend door wethouder Jos Hoenderboom die blij is het met dit initiatief. "De taal is het fundament van alles. Elkaar begrijpen en verstaan, contact hebben met elkaar, daarmee start de integratie. Het Taalcafé in Lichtenvoorde is een groot succes gebleken en ik ga ervan uit dat het hier in Groenlo ook goed blijft lopen. Ik hoop dat alle mensen die er vandaag zijn, blijven komen en ook weer andere nieuwkomers meebrengen. Zo kunnen zij in de volle breedte meedoen in onze maatschappij." Hoenderboom bedankt Tonnie Zieverink van De Bron voor zijn medewerking en zegt toe dat de gemeente dit initiatief zal blijven ondersteunen.

Ook op de donderdagavond
Het Taalcafé is elke woensdagochtend van 09.30 tot 11.30 uur bij De Bron aan de Buitenschans 3 in Groenlo. Binnenkort zal het café ook op de donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur gehouden worden. "Daar is nu al vraag naar. De mensen vertelden ons vandaag dat ze ontzettend blij zijn met het Taalcafé. Ze missen persoonlijk contact en dat kunnen ze hier vinden. Tegelijkertijd leren ze de angst om Nederlands te praten, los te laten. Alles wat hier besproken wordt, blijft hier. We staan ervoor integer te werk te gaan."

Het Taalcafé kan nog hulp van taalmaatjes gebruiken. Aanmelden en informatie vragen is mogelijk via de facebookpagina van Taalcafé Groenlo of via e-mail.


www.facebook.com/Taalcafé Groenlo

taalcafegroenlo@gmail.com

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>