Cursus op Nationale Hengelsportdag. Foto: PR
Cursus op Nationale Hengelsportdag. Foto: PR

Leuke Viscursus op de Nationale Hengelsportdag

Algemeen

GROENLO - Tijdens de Nationale Hengelsportdag die op zaterdag 27 mei in Groenlo wordt gehouden is er voor de jeugd een leuke en leerzame viscursus. Jongeren die iets beter willen leren vissen krijgen de kans om deel te nemen.

Om 13.00 uur trappen we af met de viscursus voor de jeugd. Aanmelden is niet nodig en jongeren hoeven niets mee te brengen. De Groenlose Hengelsportvereniging (GHV) zorgt voor hengels, stoeltjes en aas. De cursus wordt gegeven door een aantal gecertificeerde viscoaches die vol passie vertellen over hun hobby en wat er allemaal bij komt kijken.

Tijdens de cursus leren de kinderen zelf lijntjes maken en hoe ze een vaste hengel op moeten tuigen. Ook wordt er tekst en uitleg gegeven over hoe ze zelf lokvoer kunnen maken en, niet geheel onbelangrijk, hoe ze een vis moeten landen en onthaken. Daarnaast wordt er ook ingegaan op visherkenning. Na afloop mogen deelnemers grabbelen in de grabbeltonk, wie weet komt er een leuke prijs tevoorschijn.

Zaterdag 27 mei Nationale Hengelsportdag
Sinds jaar en dag wordt er traditioneel op de laatste zaterdag in mei de nationale hengelsportdag gehouden. Dit is een initiatief van Sportvisserij Nederland dat door veel verenigingen omarmd wordt, zo ook door de GHV. De nationale hengelsportdag is een mooi moment om iedereen, jong en oud, zelf te laten ervaren hoe leuk en spannend het vissen eigenlijk is. Speciaal hiervoor heeft de GHV een mooi middagprogramma opgesteld voor iedereen die meer wil weten over diverse takken van de hengelsport.

Vanaf 14.00 uur zijn er diverse demonstraties waarbij men met vragen terecht kan bij fanatieke GHV leden. Zo zal er door Leo te Koppel een demonstratie vaste-stok-vissen gegeven worden, zal Remko Stöteler tekst en uitleg geven bij het feedervissen en vertelt Isaiah Epping over de ins en outs van zijn passie, het karpervissen.

Om 15.00 uur is er een demonstratie vliegvissen met medewerking van Vliegvisclub de Heelweg. Naast het vissen met de vlieghengel kan men ook zelf aan de slag op de castingbaan en kan men zien wat er allemaal komt kijken bij het zelf binden van de vliegen. Geïnteresseerd? Kom dan zaterdag 27 mei naar de Houtwal in Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant