Meilof in Zwilbroek

Algemeen

ZWILBROEK - In de Barokkerk St. Franciscus in Zwilbroek wordt op donderdag 25 mei, Hemelvaartsdag, vanaf 15.00 uur, het inmiddels traditionele 'Silezische Meilof' gehouden.

Sinds 1996 wordt deze vorm van het Meilof gevierd. Het is een goed gebruik op deze dag samen de vertrouwde liederen en gebeden te zingen en uit te spreken. In dit jaar zal de apostolisch protonotaris prelaat Franz Jung uit Münster de preek houden. Prelaat Jung was van 1983 tot 2012 visitator voor priesters en gelovigen van het voormalige graafschap Glatz.

Op de daarop volgende zondag, 28 mei, draagt het kerkkoor Borkenwirthe, een mannenkoor, onder leiding van professor Dr. Robert Kemper, bij aan het bijzondere Meilof met meerstemmige Marialiederen. Ook deze viering begint om 15.00 uur. De barokkerk in Zwilbroek is de plaats bij uitstek voor deze vieringen. Net als de Mariabedevaarten ontwikkelde zich ook het Meilof als devotievorm in de tijd van de barok. Het was oorspronkelijk een viering waarin om goed weer werd gebeden. In het Meilof hebben de mensen gelegenheid zich met hun wensen en zorgen op een bijzondere manier tot de Moeder Gods te wenden en haar om haar voorspraak aan te roepen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant