Eerste wedstrijd IJsselcup gewonnen door Rene Molenveld

Algemeen

GROENLO - De GHV IJsselCup 2017 is weer begonnen. Eerste wedstrijd gewonnen door Rene Molenveld.

Na lang wachten was het dan eindelijk weer zover, de eerste wedstrijd om de IJsselCup stond op het programma. Dit jaar dingen elf deelnemers mee naar de Cup, twee minder dan in 2016. Helaas waren er twee deelnemers die om diverse omstandigheden niet mee kunnen doen, hopelijk zijn ze er volgend jaar wel weer bij. Desondanks een mooi aantal vissers die makkelijk een plekje kunnen vinden op de wedstrijdlocatie, strekdam Windmolens in Zutphen.

De opzet van de competitie wijkt niet af aan die van afgelopen jaar. Er wordt ook deze editie gevist in twee vakken en aan het eind van de competitie komen de twee slechtste resultaten te vervallen. Iedereen kan zich dus twee missers permitteren.

De eerste wedstrijd kreeg GHV helaas te maken met twee afmeldingen waardoor er ruimer uitgezet kon gaan worden. De laatste weken zijn de vangsten op de IJssel zeer goed te noemen, zo ook op de strekdam te Zutphen (normaal gesproken zijn de vangsten pas eind augustus zo goed). Zeven van de negen deelnemers waren mooi op tijd. Twee hadden zich verslapen, en laten die nu net uit moeten zetten. De aanwezige zeven deelnemers hadden er dan ook erg veel zin in en waren mooi op tijd om te loten. Iets na half zeven kon er alsnog geloot worden, de wedstrijdcommissie had de stekken inmiddels uitgezet, en togen de deelnemers naar de waterkant.

Na een uur voorbereiding klonk het beginsignaal en vlogen de korven naar de gekozen stek. In het begin werd er flink gevoerd, vissen op de IJssel is voeren, voeren en nog eens voeren, alvorens de onderlijn aan de montage geknoopt werd en de haak voorzien van aas. Terwijl de andere deelnemer er voor koos om vanaf het begin te gaan vissen. Niet vreemd dat de laatste 'tactiek' als eerste vis opleverde. In beide vakken was het vanaf het begin peuteren om de vis aan de schubben te komen.

In vak A, vooraan op het parcours, was het armoe troef. Bennie Rooks, vissend op nummer een had het geluk aan zijn zijde en ving een dikke winde van ruim twee kilo wat hem vakwinst opleverde . De overige drie deelnemers konden de vis niet aan het azen krijgen en hadden meteen de eerste afschrijver te pakken.

In vak B was het, zoals gebruikelijk, een stuk beter maar ook dan alleen op de laatste twee nummers. Op de staart zat Rene Molenveld aardig te vangen. Naast hem zat Henk Geurkink, die ook zijn vissen wist te vangen als was het aanzienlijk minder dan bij zijn buurman. De overige drie deelnemers in dit vak wisten vis te vangen maar daar was ook alles mee gezegd.

Bij elkaar wisten de negen deelnemers 15270 gram te vangen. In vak A net geen drie kilo, in vak B was dit ruim twaalf kilo.

Uitslag 1e wedstrijd IJsselCup 2017:
Vak A:
1. Bennie Rooks 2725 gram, 1 punt

Vak B:
1. Rene Molenveld 7925 gram, 1 punt
2. Henk Geurkink 2650 gram, 2 punten
3. Rob Beerten 850 gram, 3 punten

De eerstvolgende IJsselCup wedstrijd wordt gevist op zondag 25 juni. De eerstvolgende competitiewedstrijd is de tweede wedstrijd om de grachtencompetitie. Deze wordt gevist op zondag 28 mei. Vier dagen later staat de tweede 50+ wedstrijd op het programma.

Nationale Hengelsportdag 27 mei
Dit jaar is de GHV zeer actief op de Nationale Hengelsportdag. Naast een viscursus voor de jeugd, die gehouden wordt van 13.00 uur tot 14.00 uur, worden er ook diverse demonstraties gegeven. Leden van de GHV geven tekst en uitleg bij het vissen met de vaste stok, het feeder- en karpervissen. Daarnaast zal vliegvisclub Heelweg meer vertellen over het vliegvissen. Alles speelt zich af op de Houtwal.

IJssel Clinic
Zaterdag 3 juni komen de leden van de GHV weer in actie. Op deze dag zal niemand minder dan IJssel koning Jan Willem Nijkamp een clinic verzorgen aan de IJssel. De GHV heeft al een jaar of zeven een competitie in de IJssel opgenomen in haar programma. Nu hoort GHv geregeld van leden dat ze wel meer willen weten over het vissen in de IJssel, deze krijgen nu de kans. Tijdens de Clinic zal Jan Willem de deelnemers meer vertellen over onder andere het materiaal, voer, aas en hoe men moet vissen op de IJssel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant