Een van de top-items...een gesigneerd shirt van Feyenoord.
Een van de top-items...een gesigneerd shirt van Feyenoord. Foto: pr

Topitems op online veiling SamenLoop voor Hoop Oost Gelre

Algemeen

Huiskamerconcerten, gesigneerde voetbalshirts, VIP arrangementen Zwarte Cross, etc

Oost Gelre - 'Wat Serious Request landelijk kan met haar online veiling, zou in Oost Gelre op kleine schaal ook mogelijk moeten zijn.' Dat dacht Henri Walterbos toen hij zich sterk maakte om een online veiling op poten te zetten ten bate van de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre.

Het moesten echter wel aansprekende en vooral originele items zijn waar op geboden zou moeten worden. Het moet interessant zijn voor mensen uit de eigen regio maar voor mensen in de rest van het land, of misschien zelfs daarbuiten. "Geld is immers geld. Mij maakt het niet uit of iemand met het hoogste bod uit Winschoten, Middelburg of Oost Gelre komt, al heeft de laatste uiteraard mijn voorkeur. Het geld komt ten goede aan het KWF. Hoe meer hoe liever", aldus de initiator die enorm blij is met de response die hij kreeg op zijn verzoeken om iets beschikbaar te stellen wat hij zelf al in gedachten had.

30 Items
Walterbos gebruikte zijn netwerk om bijzondere items te verzamelen. Liefst dertig items werden binnen gehaald. Ambassadeur van de SamenLoop voor Oost Gelre Willem te Molder kreeg zijn medebandleden van Boh Foi Toch zover om zich beschikbaar te stellen voor een heus huiskamerconcert. "De band wil best graag meewerken aan de veiling, maar er kan enkel geboden worden boven de 1000 euro. Dan goat wi-j wal hen woar ze 't meeste geeft," lacht Willem die zelf ook nog een eigen gemaakt schilderij beschikbaar stelde, getiteld 'Pegasus', 't vlegende peerd'. Ander top item is ondermeer een volledig verzorgd VIP Arrangement voor de Zwarte Cross op een dag naar keuze.

Clinics
Verder clinics die verzorgd worden door de mannen van het DJ-driemanschap Eastpack en door Olympisch Zilveren medailewinnaar BMX Jelle van Gorkom. "De DJ clinic is vooral bedoeld voor jongeren die graag nader kennis willen maken met het DJ-vak. Amir, Ramon en Jasper van Eastpack willen hen graag de kneepjes van het vak bijbrengen. Uiteraard mag er zelf ook gedraaid worden. Jelle van Gorkom verzorgt een clinic BMX op 18 oktober, in Lichtenvoorde, op het terrein van de fietscrossclub. Beide clinics willen we zoveel mogelijk belangstellenden de kans geven hieraan deel te nemen, vandaar de laagdrempeligheid van het inleggeld. Beide clinics kosten slechts 10 euro per persoon."

Gesigneerde voetbalshirts
Dankzij de organisatie van het Internationaal Marveldtoernooi kan de onlineveiling ondermeer door spelersgroepen gesigneerde shirts aanbieden van Ajax, Feyenoord, PSV, Borussia Dortmund. "We hebben een goede band met de organisatie en zijn dan ook erg blij met de gesigneerde voetbalshirts, want hier zijn veel liefhebbers voor." Ook werd er rechtstreeks contact gelegd met prominente Oost Gelrenaren. "Echt top dat Lichtenvoordenaren Jelle van Gorkom en top keepers Sander Boschker (FC Twente) en Hidde Jurjus (PSV) direct een door hen zelf gedragen keepershirt beschikbaar stelden, het shirt signeerden en aanboden voor de veiling. Boschker regelde er zelfs nog een FC Twente shirt bij, voorzien van alle handtekeningen." De veiling sluit zaterdag 17 juni, 12.00 uur. Op de site het reglement van de online veiling voor de SamenLoop voor Hoop Oost Gelre. www.veilingsamenloop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant