Christopher Cross. Foto: PR
Christopher Cross. Foto: PR Foto: PR Christopher Cross

Christopher Cross start Duitse tour in Vreden

Algemeen

VREDEN - Op het eerste gezicht zal de Amerikaanse soft-rock zanger en gitarist Christopher Cross niet veel gemeen hebben met de stad aan het Duitse deel van de Berkel. Toch is er wel degelijk een overeenkomst te ontdekken die er nu zelfs toe leidt dat Christopher Cross, met zijn Amerikaanse band, een openlucht concert verzorgt op de Vredener Domhof. Op donderdag 29 juni is het eerste optreden in zijn Duitse tour, met in totaal negen concerten.

Door Henri Walterbos

De verbinding tussen Cross en Vreden werd 'ontdekt' door Matthias Plewa, ondernemer in Vreden, eigenaar van Baufuchs Plewa. Het betreft de flamingo. Het Zwillbrocker Venn, vlak over de grens bij Groenlo, heeft een groot deel van haar aantrekkingskracht aan de exotische vogel te danken. Het 'toeval' wil dat de Amerikaanse singer/songwriter, bekend van zijn grote hits 'Sailing', 'Arthurs theme,' 'Allright' en 'Ride like the wind,' de flamingo als zijn symbool heeft. Sinds 1981 komt de flamingo terug op alle cd's en posters van de populaire zanger, met inmiddels een Oscar, een Golden Globe en vijf Grammy Awards achter zijn naam. Cross is de eerste en enige artiest die alle grote vier Grammy's (beste opname, nummer, album en nieuwe artiest) ooit won in één en hetzelfde jaar. Matthias Plewa was er veel aan gelegen Cross naar Vreden te halen. Het concert in Vreden zal opgenomen worden door WDR4, dat het in een later stadium uit zal zenden. Dit alles onder de noemer 'The Flamingo is coming home'.

Wereldberoemde grootheden
Ondanks dat Christopher Cross niet meer opduikt aan het hitfirmament, is zijn succes altijd gebleven. Zijn melodieuze softrock is tijdloos en nog steeds van een zeer hoge kwaliteit. Niet voor niets werken wereldberoemde grootheden als Steve Lukather (Toto), Larry Carlton en Eric Johnson mee aan zijn nieuwe album, met daarop onder meer een ode aan Joni Mitchell, zijn grote voorbeeld. In zijn band enkel topmuzikanten die eerder werkten met Chaka Kahn, Melissa Etheridge, Al Jarreau, Eros Ramazzotti, Charles Aznavour, Natalie Cole, James Morrisson, John Legend en Sara Bareilles.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is inmiddels gestart. Nadat Plewa het 'break even punt' heeft bereikt zal de meeropbrengst van het concert gaan naar een goed doel.


www.christophercross.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant