Bakker Stroet (links) deelt de folders uit, met behulp van Leo Scharenborg (rechts naast de bakfiets).
Bakker Stroet (links) deelt de folders uit, met behulp van Leo Scharenborg (rechts naast de bakfiets).

Presentatie promotiefolder 'Beleef Beltrum' "Er is meer in Beltrum dan je zou verwachten"

Algemeen

'Er is meer in Beltrum dan je zou verwachten'

Door Henri Walterbos

BELTRUM - "We zijn een actief dorp. Kijk naar PigPop, Festunique, de Survival, Wandelen op wielen. Daar worden mensen blij van. En wij willen graag mensen blij maken. Er is meer in Beltrum dan je zou verwachten. Liefst 19 organisaties zijn op gebied van toerisme, waaronder activiteiten en evenementen bezig Beltrum op de kaart te zetten. Hier zijn in een nabij verleden al grote stappen in gezet.

Er zijn goede ontwikkelingen in het buitengebied gaande waar de kerkenpaden een mooie verbinding vormen tussen de diverse activiteiten die veelal ook nog eens eigen initiatief zijn. Het is mooi om te zien dat er overleg met elkaar is om initiatieven te koppelen en/of samen te werken. Je ziet dat leuke initiatieven elkaar opzoeken." Aan het woord een bevlogen en enthousiaste Leo Scharenborg, van de Werkgroep Toerisme Beltrum, onderdeel van Raad van Overleg Beltrum, ter gelegenheid van de presentatie van de promotiefolder 'Beleef Beltrum' en de overhandiging ervan aan de 19 deelnemende ondernemers en organisaties, in het Kulturhus.

Het is een heuglijke bijeenkomst. Om die reden wordt er een gebakje bij de koffie geserveerd. Als het tweede kopje koffie ingeschonken wordt gaat Scharenborg ondertussen gewoon verder met zijn verhaal. "Met evenementen zijn we niet alleen maar bezig om eigen mensen te trekken, maar zijn ook mensen van buiten ons eigen dorp van harte welkom. We werken ook aan onze uitstraling naar buiten toe. We hebben drie campings en Bed and Breakfast. Afgelopen jaar hadden we 10.000 overnachtingen. Beltrum is een combinatie van rust, ruimte en natuur."

Arrangementen
Beltrum wil zich graag laten zien en heeft hier alle reden toe. Er gebeurt enorm veel in het van oorsprong agrarische dorp. Om die reden wil men zich graag naar buiten toe presenteren en alle mogelijkheden hiervoor te benutten. "We willen ook graag arrangementen aanbieden. Die mogelijkheden hebben we. Zo is het jammer dat de survival maar een dag is. We zouden misschien survivalweekenden aan kunnen bieden met behulp van de survivalclub en zien dat de speeltuin aan vervanging toe is. Er liggen vele uitdagingen voor ons. Allemaal stap voor stap echter."

'Dorpsomroeper'
Als Leo bijna aan het einde van zijn verhaal is , klinkt er op het Mariaplein een rammelende bel. Het blijkt te gaan om lokale bakker Marcel Stroet, die met zijn bakfiets over het Mariaplein fietst en voor deze speciale gelegenheid de rol van Dorpsomroeper voor een keer vervult. "Voordat we zo met Marcel mee gaan naar de grote kastanjeboom om allen een stapeltje promotiefolders in ontvangst te nemen vanuit zijn bakfiets wil ik afsluiten met te zeggen. 'Laten we met elkaar Beltrum goed op de kaart zetten.' Bij de grote karakteristieke kastanjeboom, naast de kerk, opent Stroet zijn bakfiets om de aanwezige deelnemende ondernemers een pakketjes promotiefolders te overhandigen. Stroet zou echter Stroet niet zijn als dit niet gepaard zou gaan met de nodige hilariteit. Bij het afstappen en loslaten van de bakfiets kiept deze al bijna voorover vanwege het vrachtje papier in de bak. In de bak tevens een traktatie voor de aanwezige Beltrummers, uit eigen oven; 't Belhameltje. De promotiefolder 'Beleef Beltrum' zal in Beltrum huis-aan-huis verspreid worden en zal komen te liggen bij de betreffende Beltrumse ondernemers, nabije VVV's en plekken als Marveld Recreatie in Groenlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant