Ramon Nienhuis (rechts) en Nico Damkot op het terrein waar 'Beats from the East' gaat plaatsvinden.
Ramon Nienhuis (rechts) en Nico Damkot op het terrein waar 'Beats from the East' gaat plaatsvinden.

Nieuw dance festival rondom Muziekkoepel

Algemeen

'Beats from the East'

Door Henri Walterbos

GROENLO - Dancefestivals zijn in. Ze verrijzen als paddenstoelen uit de grond, door het gehele land. Niet verwonderlijk voor een land dat de beste DJ's ter wereld binnen zijn landsgrenzen heeft. De een nog succesvoller dan de ander. De Achterhoek heeft een uitgebreide bandjestraditie, maar de Achterhoek heeft ook veel DJ- en organisatietalent in huis. In Groenlo komen deze werelden bij elkaar tijdens 'Beats from the East,' een dancefestival op zaterdag 16 september, op en rond het terrein van de Muziekkoepel. 'Voor het oosten, door het oosten,' is het credo van de organisatoren Grollenaar Ramon Nienhuis en Winterswijker Nico Damkot. Beiden zijn bekend in het dancecircuit. Zo timmert Ramon al jaren succesvol aan de weg als DJ Ray Montreal en maakt hij tevens deel uit van het DJ-MC-trio Eastpack uit Groenlo. Nico Damkot is tourmanager van Eastpack en runt zijn eigen organisatiebureau Dagaleiri.

Laagdrempelig
Ter voorbereiding van hun evenement lopen ze op het Muziekkoepelterrein om zaken nog eens nader te bekijken. De zaken worden zeer serieus aangepakt, en niet voor één editie. "We gaan voor een traditie," knikt Nico. "We hebben allerhande gesprekken met sponsoren, met Grolsch, met cateraars. We willen het goed voor elkaar hebben, en tegelijkertijd laagdrempelig houden. De toegangskaarten zijn niet te duur. Alle artiesten die we hebben die dag komen uit het oosten. Zij zijn blij met ons initiatief en ondersteunen het door niet de hoofdprijs te vragen. Ze zijn blij in eigen regio op te kunnen treden."
"Voordeel is dat we ze ook allemaal zelf kennen. We komen ze met Eastpack overal tegen," vult Ramon aan, die zelf met het idee kwam om een keer samen met Nico iets te gaan organiseren zodra zijn studie er op zou zitten. En zo geschiedde. "We zijn gaan sparren en kwamen er snel uit dat we het dan wel in Groenlo moesten gaan doen. Groenlo is zeer toegankelijk en ligt centraler dan Winterswijk. Het terrein is prachtig met de koepel erbij," verklaart de Winterswijker de keuze voor Groenlo en de locatie. "Het is de mooiste van plek van Groenlo om te doen. Het past hier gewoon," vindt Ramon. "We wilden een concept waar we de collega-artiesten uit het oosten uit konden nodigen die we in de loop der tijd allemaal ontmoet hebben," gaat Ramon verder. "Vandaar de naam 'Beats from the East', allemaal artiesten uit het oosten. We willen ook alleen maar werken met ondernemers uit het oosten."

Groot podium
Aan de aankleding van het terrein wordt inmiddels hard gewerkt. "Er komt een podium van twintig meter breed en negen meter hoog, met een ledshow. Aan de korte zijde, aan de kant van de school. De koepel wordt de VIP-ruimte, waar VIPs ontvangen worden, waar zij hun eten en drinken er bij hebben en waar zij een goed zicht op het podium hebben," laat Nico aan de hand van een tekening zien van het indrukwekkende podium. "De gehele aankleding zal daar op voortborduren met de huiskleuren licht-blauw en oranje."

After Party bij City Lido
Het festival begint om 15.00 uur en gaat door tot 00.30 uur, maar dan zit het feest er nog lang niet op. "Aansluitend hebben we een grote afterparty bij City-Lido, gratis toegankelijk voor mensen die een bandje gekocht hebben van 'Beats from the East.' Nog geen vijf minuten lopen," aldus Ramon. De muziekbeleving is volgens beide organisatoren een achtbaan van hete eclectische beats, fijne Dance en stampende hardstyle op onze MainStage. En dreunende Ttchno op de TechnoStage, gehost door magistraal, net buiten het grasveld van de Muziekkoepel. "Van deze muziekstijlen gaat ons hartje sneller kloppen, maar dat gaat het nog meer van een te gekke sfeer met een fijne zomerse vibe. Voeg hier wat gekkigheid aan toe én Achterhoekse nuchterheid en je hebt Beats From The East," aldus beide heren.

Kaartverkoop
Op de affiche enkel grote namen. Op Mainstage ondermeer East & Young, Afro Bros, Dj Danjah, DJ Von Lane, Eastpack, Thomas Bussink, Noize Dinero. De technostage is 'Hosted by Magistraal'. Beats from the East is toegankelijk voor bezoekers vanaf 16 jaar. Geen ID betekent echter geen toegang. Op het terrein zijn kluisjes aanwezig om waardevolle spullen in op te bergen. Kaarten voor 'Beats from the East' zijn te koop via www.bfte.nl. De Super Early Bird Tickets zijn inmiddels al uitverkocht. Normale Early Bird Tickets kosten €15,00 en daarna zullen de regular kaarten de verkoop in gaan voor €20,- Meer info: www.bfte.nl, Facebook: bfte, instagram: bfte.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant