Direct na openen van de poort volgt altijd een run op de kramen. Foto: Marco ter Haar
Direct na openen van de poort volgt altijd een run op de kramen. Foto: Marco ter Haar

Rommelmarkt FC Winterswijk op sportcomplex Jaspers

WINTERSWIJK – FC Winterswijk houdt zaterdag 24 juni de jaarlijkse rommelmarkt, die dan voor de vierde keer rond het clubhuis van de voetbalvereniging op complex Jaspers aan de Jaspersweg plaatsvindt. De hekken gaan open om 9.30 uur, traditioneel gevolgd door een ware stormloop van kooplustigen die maar al te graag de 'concurrentie' willen voorblijven. De laatste spullen worden om 15.00 uur verkocht.

Door Bart Kraan

Evenals tijdens de voorgaande edities is volgens Ab Meerdink van de organiserende rommelmarktcommissie van FC Winterswijk sprake van een groot en divers aanbod. "We hebben van alles, onder meer veel meubels, lampen, fietsen, gereedschap, rollators, speelgoed, langspeelplaten, singles, cd's, boeken en audio-video", aldus Meerdink. "Onder die audio-video bevinden zich de nieuwste snufjes, zoals tablets die we voor de eerste keer te koop kunnen aanbieden."

Het aanbod telt ook een aantal opmerkelijke, grotere, items, zoals een Vespa-scooter en een Jamet-Canyon-vouwwagen. "Die Vespa is een 50 CC, tweetakt met v-snaar en rijwielspaken, een oud dingetje want hij werd gebouwd aan het einde van de jaren zestig'', vertelt Meerdink. "En die vouwwagen is inclusief bermkeuken, extra slaaptent, luifel en reservewiel. Dat ding werd gebouwd in het midden van de jaren negentig, maar verkeert nog in prima staat en kan nog wel een aantal jaren mee.''

De rommelmarkt van FC Winterswijk is echter meer dan dat. Er worden ook planten en bloemen verkocht. De bezoekers kunnen bij de kraam naast de trap van het clubhuis terecht voor een hamburger, broodje braadworst en frisdrank. "In de kantine kunnen de mensen een biertje of wijntje krijgen", aldus Meerdink. En tegenover de eetkraam staat Henny Zeevalk met zijn rad van avontuur. "Daar heb je tachtig procent kans op een prijs. Er worden een half uur loten verkocht, waarna er wordt gedraaid. Dat rad van avontuur is heel populair. Als er wordt gedraaid, zit bij mooi weer de trap vrijwel vol."

Zodoende is er volgens Meerdink sprake van een mooie dag uit. "En het centrum van Winterswijk bevindt zich op loopafstand van ons complex. Dus al mensen dat willen, kunnen ze daar ook nog naar toe."

Entree tot de rommelmarkt en parkeren zijn gratis. De bezoekers kunnen hun auto kwijt op de parkeerterreinen van hotel Frerikshof, de Winterswijkse Tennisclub, Wiko/Avanti en de strook groen tussen de Groenloseweg en de naastgelegen B-weg. "Iedereen wordt de weg gewezen door de verkeersregelaars die worden aangestuurd door Wim ter Horst'', aldus Meerdink die in verband met de verwachten (parkeer-)drukte bezoekers aanraadt op tijd te komen.

De spullen die niet worden verkocht, worden opgehaald naar de Stichting Oost-Europa Hulp Lichtenvoorde die ze naar Roemenië en Moldavië brengt. "Daar gaan ze naar mensen die ze nodig hebben. Of ze worden in een winkel verkocht. De opbrengst wordt besteed aan hulpprojecten."

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden