Vlnr supersupporter Willem Kamphuis, Wessel Baarslag, Michel Kamphuis en Ramon Landewers. Foto: Kyra Broshuis
Vlnr supersupporter Willem Kamphuis, Wessel Baarslag, Michel Kamphuis en Ramon Landewers. Foto: Kyra Broshuis

Vader en zoon Kamphuis in de prijzen bij sv Grol

Algemeen

GROENLO- Het voetbalseizoen zit erop en dat wordt bij de SV Grol traditiegetrouw gevierd met de bekende 'afsluiting van het seizoen'. Zaterdagochtend zijn er verschillende activiteiten voor de junioren en in de middag strijden de seniorenteams tegen elkaar tijdens het huistoernooi. Daarna zijn alle spelers én de vrijwilligers (dat zijn er dit jaar 430) welkom in het sportcafé voor een feestelijke bijeenkomst.

Door Kyra Broshuis

Junioren
Bij de junioren worden de JO13-3 (het oude D3), onder leiding van Stef Oldenkotte en Walter Mensink, en de MO13-1 (meiden D1) onder leiding van Carry Walterbos, Joyce Kemkens en Dalibor Repija, uitgeroepen tot teams van het jaar. Wout Walterbos wint de penaltybokaal en het huistoernooi wordt gewonnen door Grol 1 die in de finale het vierde elftal verslaat met 3-0.

Speler en elftal
's Avonds is het al eerste de beurt aan Bas Niewhoff van de organiserende Supportersclub om de 'speler van het jaar' bekend te maken. Het is de fanatieke en sympathieke Roy Röring die zowel in het derde van de zaterdag als in het vierde elftal van de zondag speelt én daarnaast nog jeugdleider is van de JO13-4. Namens de VSVG maakt Geert-Jan Stokkers bekend welke teams er genomineerd zijn voor de titel 'elftal van jaar'. Dat zijn Grol 3 zaterdag, Grol 4 zondag en Grol 6 zondag, allemaal kampioen geworden in eigen klasse. Volgens Stokkers wint Grol 6 het uiteindelijk op spelvreugde, sportiviteit, enthousiasme en uitstraling.

Verenigingsman
Voorzitter Hans Scheinck maakt op zijn eigen ingetogen manier bekend dat de titel 'verenigingsman van het jaar' dit jaar gaat naar Johan Klein Gunnewiek. "Johan is een vakman en een harde werker. Officieel is hij lid van de woensdaggroep maar is op elke dag van de week voor de SV Grol beschikbaar. Johan heeft aangegeven dat hij de versierselen die bij de titel horen graag komende week bij de woensdaggroep overhandigd wil krijgen."

Supersupporter
Na een korte terugblik op het seizoen van Bas Brinke, altijd goed een paar stevige en kritische uitspraken, wordt bekend dat Willem Kamphuis de supersupporter van het seizoen 2016/2017 is geworden. Het is, naast een avond vol huldigingen, ook een avond van afscheid. Drie belangrijke trainers, Jeroen Burghout van Grol 1, Kevin Vos van Grol 2 en Max de Vries van Grol 3 vertrekken bij de club. Hans Scheinck spreekt trainer Burghout toe: "Wij zijn je veel dank verschuldigd. Je hebt veel meer gedaan voor ons dan alleen het trainerschap van het eerste elftal. Je bent betrokken, meelevend en oprecht. Het is nog niet helemaal duidelijk wat je straks gaat doen maar met jouw inzet en ambitie weet ik zeker dat er een mooie toekomst voor jou is weggelegd." Burghout roemt op zijn beurt de club om de ambitie, visie en de enorme inzet van ontzettend veel vrijwilligers.

Voetballer van het jaar
Tot slot wordt de voetballer van het jaar bekend gemaakt. Is er, gedurende het seizoen, op drie momenten gestemd. Op de derde plaats is geëindigd Ramon Landewers, tweede is Wessel Baarslag en dé voetballer van het jaar is Michel Kamphuis, 'multi-inzetbaar, een échte aanvoerder én topscorer van de SV Grol', zegt Jeroen Burghout. Dubbel feest dus voor de familie Kamphuis deze zaterdag.

Tijdens de afsluiting van het seizoen is ook de nieuwe website van Grol 100 jaar online gegaan; www.svgrol100.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant