Femke van Wijk. Foto: PR
Femke van Wijk. Foto: PR

Zwemster Femke van Wijk van GZV neemt deel aan NK

Algemeen

GROENLO - Van 15 tot en met 18 juni werden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de Nederlandse Junioren en Jeugd kampioenschappen lange baan gehouden.

Vier dagen lang zwom de jeugd, van 11 tot en met 17 jaar, uit alle delen van Nederland, die zich hiervoor hadden weten te kwalificeren tijdens het afgelopen zwemseizoen. Femke van Wijk mocht hier van start met haar favoriete afstand, de 100 meter vrije slag.
Met een Persoonlijk Record van 1.04.03 minuten stond zij als achtste van Nederland hiervoor geplaatst, op zich al een hele prestatie.
Ondanks dat ze in de voorgaande dagen voor het kampioenschap nog door koorts en een verkoudheid werd geplaagd, zette ze alles op alles om toch haar persoonlijk record te verbeteren.
Ze ging in de finale serie als achtste van start. Op 50 meter zette ze als zevende haar keerpunt in. De laatste 50 meter nam haar tempo wat af, ze was behoorlijk hard van start gegaan. Uiteindelijk tikte ze als negende aan. Met een tijd van 1.05.92 werd ze uiteindelijk 17e. Een hele mooie prestatie.
Ze kijkt terug op een mooie NK ervaring in het overweldigende 50 meter bad in het zwemstadion en ze heeft alweer zin in het volgende seizoen dat in september begint.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant