De kampioenen van Klootschietvereniging Zwolle. Foto: PR
De kampioenen van Klootschietvereniging Zwolle. Foto: PR

Jeugdleden KV Zwolle in de lift

ZWOLLE - De laatste wedstrijden om het persoonlijke kampioenschap van Klootschietvereniging (KV) Zwolle werden op zondag 18 juni gehouden. De eindstand van deze persoonlijke kampioenschappen is ook maatgevend voor de teamindeling van het volgend klootschiet-seizoen. Op alle drie onderdelen, straat, veld en zetten, werd in zes wedstrijden gestreden om het kampioenschap. Met name de jeugdleden presteerden prima, zij zitten in de lift.

Bij de jongens werd Tim te Bogt kampioen. In zes wedstrijden wist hij een totaal te gooien van 7.107 meter. In het totaal-overzicht van alle verenigingsleden is Tim te Bogt zelfs als vijfde geëindigd. Een geweldige prestatie en de heren senioren hebben er over twee jaar dus een geduchte concurrent bij. De eerste vier bij de jongens waren dit jaar Tim te Bogt, Robin Wegdam, Wouter Rooks en Jochem Rooks. Aan de hand van de percentages was duidelijk te zien dat alle jeugdleden dit jaar beter zijn gaan gooien, de jeugd zit zichtbaar in de lift. De stijging was tussen de 116,8% en 123,9%. De procentenbeker werd dit jaar gewonnen door Robin Wegdam. Robin eindigde in het totaal klassement als zesde. De jeugd heeft het dus wederom goed gedaan.

De jeugd mag nu gaan genieten van een korte zomervakantie, maar op zondag 10 september begint het nieuwe seizoen weer met de eerste veldcompetitiewedstrijd waarin de jeugd gaat gooien tegen tegenstanders uit Twente, waar oorspronkelijk de beste veldschutters vandaan komen. Het zal dus weer een leuke en leerzame competitie worden.

Tevens zal iedereen weer aanwezig zijn op zondag 2 juli vanaf 13.30 uur bij het clubgebouw van KV Zwolle aan de Berkenhofweg in Groenlo waar ook alle mensen uit Groenlo en omgeving mogen komen en meedoen met straatgooien en veldgooien tijdens het open huis. Bij de dames senioren wist Veronie Aalderink opnieuw kampioen te worden, met slechts 34,8 meter voorsprong op nummer twee Merian Halleriet en op de derde plaats eindigde Jacqueline Maarse.

Bij de heren senioren wist Ramon Halleriet in de voetsporen van zijn vader te treden en overtuigend kampioen te worden, op de tweede plaats eindigde de kampioen van vorig jaar Jurgen te Brake en op de derde plaats Arno te Brake.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>