De in aanbouw zijnde Mattelier heeft vijf jaar nodig om te privatiseren. Foto: Theo Huijskes
De in aanbouw zijnde Mattelier heeft vijf jaar nodig om te privatiseren. Foto: Theo Huijskes

De Mattelier wil een periode van vijf jaar om te privatiseren

Algemeen

Mogelijk ook sponsorinkomsten via 'De Vrienden van De Mattelier'

Door Theo Huijskes

GROENLO - De behandeling van de eerste bestuursrapportage 2017 van de gemeente Oost Gelre, was afgelopen week voor CDA-raadslid Niek Bragt aanleiding om vragen te stellen met betrekking tot een drietal zaken aangaande het nieuwe sociaal cultureel centrum De Mattelier. Zoals bekend wordt dit centrum in hartje Groenlo in september in gebruik genomen en is de officiële opening later in het jaar gepland.

Bragt vroeg zich af hoever het staat met de financiële besparing, die het sociaal cultureel centrum zelf moet bewerkstelligen, of men al succesvol is ten aanzien van het genereren van sponsorinkomsten en of men al gevorderd is met de door de gemeente opgelegde voorwaarde om binnen de aangegeven periode van drie jaar privatisering door te voeren. Verantwoordelijk wethouder René Hoijtink gaf in een reactie aan dat de vrijwilligers van nu nog cultureel centrum De Bron in het nieuwe onderkomen enthousiast aan de slag zijn om zoveel mogelijk kosten te besparen. "Met betrekking tot het genereren van sponsorinkomsten weet ik dat men daarvoor diverse plannen in petto heeft. En inzake de opgelegde privatisering, hoop ik dat men tijdig de daarvoor benodigde plannen aan ons voorlegt."

Vijf in plaats van drie jaar
Desgevraagd deelt Tonnie Zieverink, directeur van scc De Mattelier, mee dat de vrijwilligers inmiddels al zoveel werk op het terrein van schilder- en techniekactiviteiten hebben kunnen verrichten, dat de gewenste 100 duizend euro uit de begroting gehaald kan worden.

"Ten aanzien van het onderwerp sponsoring dient er onderscheid gemaakt te worden wat betreft de aanloopfase en het moment waarop De Mattelier in bedrijf is. Zo hebben wij op dit moment tijdens de bouw al te maken met bepaalde vormen van sponsoring. Dat heeft een incidenteel karakter. Structurele jaarlijkse sponsoring is straks aan de orde. Daarvoor denken wij aan de oprichting van de geleding 'Vrienden van de Mattelier'. Daarbij richten wij ons niet alleen op ondernemers, hetzij uit Groenlo of buiten Groenlo, maar ook op particulieren, die ons sociaal cultureel centrum in het algemeen en haar activiteiten in het bijzonder een warm hart toedragen." Ten aanzien van het onderdeel privatisering, geeft Zieverink aan dat die materie pas aan de orde is wanneer men daadwerkelijk in hartje Grolle is ondergebracht en de activiteiten aldaar gaande zijn. "Dit betekent dat dit item pas onderwerp van gesprek is in 2018. Wij moeten immers eerst gesetteld zijn en bovenal weten waar wij aan toe zijn. Bovendien zullen wij, en daar is het gemeentebestuur van op de hoogte, alles in het werk stellen om aan de voorwaarde om te privatiseren een termijn te verbinden van vijf in plaats van drie jaar."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant