Rinus Minnaar in de deuropening van Samsam aan de Nieuwestraat in Groenlo. foto: Kyra Broshuis
Rinus Minnaar in de deuropening van Samsam aan de Nieuwestraat in Groenlo. foto: Kyra Broshuis

Samsam opent de deuren

GROENLO- In de Notenboomstraat in Groenlo zag Rinus Minnaar uit Ridderkerk een leuk huisje te koop staan. Er moest nog veel aan gebeuren maar nu, ruim een jaar later, woont de oud-vertegenwoordiger er in én opent hij iets verderop, aan de Nieuwestraat 3 een winkeltje in tweedehands spullen.

Door Kyra Broshuis

Opknappen
"Groenlo is echt geweldig, ik voel me hier al helemaal thuis", zegt de goedgebekte westerling. Bergen met puin haalde hij uit de zijn woning, het pand waar voorheen een schoenmaker gevestigd was. Het stond al tien jaar leeg dus Minnaar had genoeg te doen. Hij geeft aan: "Ik kon er doorheen kijken en zag de mogelijkheden. Het is nu helemaal opgeknapt en ik woon er met veel plezier." Via via komt Minnaar in contact met de eigenaar van het leegstaande pand aan de Nieuwestraat dat ook al geruime tijd te koop staat. De laatste activiteit die daar is gehouden is de foto-expositie van Joop Koopmanschap geweest. Minnaar spreekt met de eigenaar af dat hij het pand enigszins zal opknappen. In ruil daarvoor mag hij er een winkeltje beginnen. Hij zegt: "Dit is echt een leuk pandje en ik vond het zo jammer dat er niets mee gebeurde. Ik ga er nu Samsam in beginnen, een kringloopwinkel met een bijzonder concept. In eerste instantie is het tot het eind van het jaar maar als het goed loopt ga ik er daarna natuurlijk mee verder." Minnaar krijgt veel positieve reacties op zijn plannen: "Ik was laatst de buitenkant aan het schilderen en kreeg toen veel vragen wat er met het pandje gaat gebeuren. De mensen vinden het prachtig dat weer iets in komt. Geweldig hoor, al die enthousiaste Grollenaren. Zo noemen jullie jezelf toch?"

De Samsamregeling
Het concept van Minnaar werkt als volgt: Iedereen kan spullen inbrengen die schoon en in goede staat zijn. Er wordt een prijs afgesproken waarvoor het verkocht mag worden. De spullen worden vervolgens gedurende twee weken in de winkel aangeboden. Als het verkocht is, is het totale afgesproken bedrag voor de inbrenger. Minnaar: "Dat kost je dus niets en je hebt ook geen gezeur met de handel op internet zetten en mensen aan de deur." Als het niet verkocht is, blijft het nog vier weken in de winkel voor hetzelfde bedrag maar dan gaat de zogenaamde Samsamregeling in. De inbrenger ontvangt 50% van de opbrengst. Wordt het dan nog niet verkocht, dan kan de inbrenger het weer ophalen of er afstand van doen. De aangeboden artikelen moeten in de kofferbak van een auto passen en het moet door één persoon te verplaatsen zijn. De Samsamregeling geldt alleen voor artikelen die meer dan 10,00 euro kosten. Uiteraard kunnen er ook goederen worden gebracht die niet voor de regeling in aanmerking komen.

Samsam is vanaf nu geopend op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kan men bellen met: 06-54905263.

2 reacties
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>