Vestingdag druk bezocht. Foto: PR
Vestingdag druk bezocht. Foto: PR

Opnieuw zeer druk bezochte Vestingdag in Groenlo

GROENLO - De Vestingdag van zondag 6 augustus in Groenlo was er eentje om in te lijsten. Half bewolkt en zo'n 23 graden, Ideaal weer om er tijdens de vakantie op uit te trekken. Dit dachten ook de duizenden bezoekers die naar Groenlo kwamen. Naar schatting waren er de hele dag door 3500 tot 4000 bezoekers op deze Vestingdag. Een top dag voor toeristisch Groenlo.

Interactief
Al vroeg is het al druk in Groenlo. Het mooie middeleeuwse straattheater trekt veel bekijks en mooi is de interactie met het publiek. Telkens wordt het publiek betrokken bij de acts. Kinderen kijken hun ogen uit. Ook voor hen is er van alles te doen. Zo kunnen ze hun eigen springtouw maken bij touwslagerij van Sark. Maar ze mogen ook zelf een tolletje kleuren bij de tolletjesmaker. Jannes de Goochelaar en Goochelaer Woutier doen onnavolgbare goocheltrucs op hun eigen manier. Ademloos staat de jeugd te kijken. Nar Hans werk zich in t zweet met het ballonfiguren maken. Met name de kleur oranje is vandaag in trek. Bij het schietspel kunnen de kinderen laten zien hoe goed ze kunnen mikken.

Klucht
De leydse Kluchten Compagnie speelt het stuk 'Tik van de molen' en weet de toeschouwers van begin tot het eind te boeien. De Compagnie Grolle heeft haar kampement opgeslagen op het plein van de Oude Calixtus. De hele middag vinden er schiet demonstraties plaats als laatste oefening voor de grote Slag om Grolle in oktober. Goet ende Fyn zorgt voor sfeervolle muziek en laat het publiek telkens genieten van hun muzikale kwaliteiten. Een van de topacts is ongetwijfeld El Capstok met de act de Vliegende Hollander. Overal waar hij komt met zijn schip op wielen trekt hij veel bekijks.

Kunst
In de Beltrumsestraat kan de kunstliefhebber z'n hart ophalen. Daar heeft Galerie Wij een fraaie kunstmarkt ingericht die zich in een grote belangstelling mag verheugen. Kunst is er ook te zien bij Galerie Wij, Galerie Neuray en Huijs Basten Asbeck. Groenlo heeft op t gebied van kunst heel wat te bieden. wie Groenlo eens van boven wilde zien kon de toren van de Calixtusbasiliek beklimmen. Hiervan maakten veel mensen gebruik. Ook de Slag om Grolle in de Oude Calixtus en de kerkers waren te bezoeken. Ook hier maakten veel mensen gebruik van. De terrassen zaten de hele dag vol en al met al kan Erik Mentink van Groenlo Vestingstad Promotie de conclusie trekken dat deze Vestingdag er eentje was om in te lijsten.

1 reactie
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>