Ronald Westervoorde, Jeannette te Luke en Hennie Wildenborg zijn er klaar voor.
Ronald Westervoorde, Jeannette te Luke en Hennie Wildenborg zijn er klaar voor. Foto: Henri Walterbos

Vrijwilligers actief voor Stichting Grolse Kermis

Algemeen

´Het gaat er om wat de Grolse bevolking wil´

Door Henri Walterbos

GROENLO - Met zijn drieën kijken ze vanuit de muziekkoepel op een leeg terrein en tegelijkertijd een week vooruit deze zaterdagmiddag. Dan is het feestterrein kermisklaar en vinden de eerste activiteiten al plaats. Hennie Wildenborg, Ronald Westervoorde en Jeanette te Luke, vrijwilligers van de Stichting Grolse Kermis, oftewel het kermiscomité in de volksmond.

Stapte Hennie 30 jaar geleden in, voor Ronald was dat 23 jaar geleden en voor Jeanette vier jaar geleden. Gedrieën steken ze met enorm veel plezier en enthousiasme de handen uit de mouwen voor het Grolse volksfeest en staan ze open voor nieuwe ideeën. "Het zou mooi zijn dat we er wat jongeren bij krijgen met nieuwe ideeën. Dat is enorm belangrijk. Hun inbreng wordt zeer gewaardeerd. Het gaat er om wat de Grolse bevolking wil. Jongeren zijn zeer belangrijk voor de toekomst van de Grolse kermis," vertelt Ronald. Hennie en Jeanette onderschrijven Ronald's woorden. Hennie werd bij de SGK gevraagd door Grolsch-collega Willie Zieverink. "Hij had een collectant nodig en vroeg mij. Dan was je daar soms vijf weken mee bezig omdat je er bij veel huisadressen eentje moest sjikkeren," lacht hij. "Ik ben begonnen bij de technische commissie. Daarna ben ik bij de volksspelen gegaan en overal helpen waar het nodig is. Het leuke is de gezelligheid. Je doet het voor de mensen die kermis vieren. Zij moeten plezier beleven. Wij doen dat dan ook," vertelt Hennie over zijn motivatie het vrijwilligerswerk voor de Grolse Kermis uit te voeren. Ronald sloot zich aan omdat hij ruimte had in zijn agenda."Ik wilde me graag ergens voor inzetten in Groenlo. De kermis leek mij een mooie club om bij te gaan. Lekker met elkaar bezig zijn, enthousiasme er in gooien. Toen ben ik bij de Kinderspelen terecht gekomen. Daarna ben ik bij 'de Bloemenpanelen' gegaan. Inmiddels alweer veertien jaar. Het gaat mij om met een stukje sfeer, gezelligheid en enthousiasme iets neer te zetten voor de Grolse bevolking. We zij bezig met vernieuwingen. Dat vind ik erg belangrijk."

De van oorsprong uit Eibergen stammende dame in dit gezelschap kwam al kermisvierend in contact met de SGK. "Ik was hier kermis aan het vieren toen ik mensen met die blousjes zag. Ik kwam in gesprek en toen bleken ze een notulist nodig te hebben. Dat heb ik gedaan en ben begonnen bij de kinderspelen. We hebben ook samen het idee 'Een jaartje meer' bedacht om de ouderen ook weer een activiteit te geven. Dat wordt zeer gewaardeerd. Het leuke is dat als je nieuwe ideeën hebt je de ruimte krijgt ze uit te werken. Ik zou nog wel een activiteit willen toevoegen voor de jongeren van 12 tot 16 jaar." De Grolse Kermis is volop in beweging. "We hebben volop ideeën. Zou mooi zijn dat we jonge aanwas krijgen. Het is bovendien leerzaam voor ze en het staat goed op je CV, maar het is vooral erg leuk," besluit Ronald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant