Het koningspaar in Zwolle. Foto: PR
Het koningspaar in Zwolle. Foto: PR

Kermis Zwolle

ZWOLLE - In Zwolle wordt op 26, 27 en 28 Augustus de Zwolse Kermis gehouden. Dit feest wordt gevierd op evenemententerrein 't Strootman aan de Meddoseweg in Zwolle.

Zaterdag wordt er gestart met de optocht. Daarna volgt de opening van de kermis door voorzitter Derck Hulshoff. Vervolgens vinden de kinderspelen plaats. Wederom komt dit jaar de Groenlose brandweer met spectaculaire waterspellen voor alle basisschoolkinderen. Voor de allerkleinsten is er passend vermaak in de kleine tent. In de feesttent wordt na de middag gestart met de Buurtbattle. Ook dit jaar zijn enkele fanatieke kermisvierders er in geslaagd om een leuke spelshow in elkaar te zetten.
Tijdens de kermis zal de draaimolen het gehele weekend vrij toegankelijk zijn, evenals de luchtkussens, de pannakooi en de zandbak. Als extra vermaak kunnen de basisschoolkinderen zaterdag (na de brandweerspelen) en zondag gebruik maken van de tobbedansbaan.
Zaterdagavond wordt de kermis rond 21.00 uur voortgezet in de feesttent. Muziek is er van de band 'X-Static'.
Zondag is de zeskamp. Het eindspel wordt vanaf 21.00 uur in de feesttent gespeeld. Uiteraard wordt het feest in de tent daarna voorgezet met de band Curls on Fire. Voor de jeugd is er deze zondagmiddag een nieuw onderdeel, namelijk het pannakooi-toernooi. De rijpere jeugd kan een kaartje leggen in de kleine tent.
Maandag is traditioneel de dag van het vogelschieten en vogelgooie. Om 8.00 uur begint de dag met het ophalen van het koningspaar en de jeugdkoning. Daarna vertrekt de stoet richting 't Strootman om rond 10.30 uur het eerste schot te lossen. De heren gaan vogelschieten en de vrouwen gaan dit jaar vogelgooien
Nadat alle vogels zijn neergehaald, wordt het feest in de tent voortgezet. Het nieuwe koningstrio wordt gehuldigd en tevens is er de prijsuitreiking. Het Huisorkest zal er samen met 'Duo Amici voor zorgen dat de stemming tot ongekende hoogte wordt opgezweept.
Maandagavond kom't men weer massaal naar de feesttent om samen met het nieuwe koningspaar de kermis af te sluiten. Voor deze avond is SuperLuucks vastgelegd. Entree is gratis.


www.feestvereniging-zwolle.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5756737&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groenlosegids.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=703,713,714,715,800,801,802,803,804" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>